Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B-s jogsival lehet vezetni...

B.dávid.F kérdése:

B-s jogsival lehet vezetni motort?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy robogót igen

Illetve azt is,hogy 59ccmig

Létezik 50ccmes túramotor(pl.Honda)

150cm vagyok

2021. márc. 10. 18:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Segédmotoros kerékpárt vezethetsz.

Nincs 50-es túramotor.

2021. márc. 10. 18:52
 2/15 A kérdező kommentje:

Es a Honda NSR50?

Csak 150cm magas vagyok

2021. márc. 10. 18:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlenül van motor jogsi. Ha egy pónira fagyi tölcsért raksz attól nem változik unikornissá...
2021. márc. 10. 19:05
 4/15 A kérdező kommentje:

Motorral nem lehet 1 személynél többet szállitani

Főleg nem kezdő vezetői engedéllyel ezért akartam B jogsit,szeretnék motorozni is de nem vagyok milliardos

Üdv egy 17 éves fiú

2021. márc. 10. 19:24
 5/15 anonim ***** válasza:

A "klassic" 50 ccm-et vezetheted. Túramotor igazán sose lesz, és hivatalosan utast sem vihetsz szerintem. (ez nem 100, de pls nézzutana te)

Ebben a kategóriaban amit a B jogsi megenged az 50-es 2 t "sport" motorokat nezegetném, azok 2 szemellyel sacc/kb 60-70 maxot elmennek.

Nekem 125 4t van, de szerintem abból is a Honda Varadero max ami tura katba elmegy.

2021. márc. 10. 19:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
50 köbcentiig vezethetsz B-s jogsival akármit. Segédmotoros kerékpárral itthon nem vihetsz utast. 50 köbcentiben nem létezik túramotor, mert egy túramotor egyik jellegzetessége, hogy megpakolva is sokat lehet vele menni. Egy 50-essel se megpakolva, se anélkül nem tudsz annyit menni.
2021. márc. 10. 20:35
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Megértettem

Utólsó kérdésem:

A2 vagy B-s jogsit tegyem le?

A2 olcsóbb

2021. márc. 10. 22:46
 8/15 anonim ***** válasza:

Attól függ mi a célod :) Motorozni akarsz vagy autót szeretnél vezetni? Rengeteg megfontolandó körülmény van, csak magadnak tudod eldönteni.

Egyrészt van egy anyagi oldala, nem tudom, a szüleid hogyan állnak hozzá, de amíg otthon laksz és nem a saját kereseteddel garázdálkodsz, nekik is lesz beleszólásuk.

Másrészt van egy praktikum, felhasználási oldala.

Harmadrészt van egy olyan oldal, hogy te mit akarsz. Ha 10 év múlva is motorozni szeretnél és ezt fixen tudod magadról, akkor A2, ha a másik 2 dolog nem ütközik nagyon.

B-s jogsira a szülők általában könnyebben rávehetők, pedig ha motorozni akarsz, érdemes minél korábban elkezdeni, hkgy minél kisebb motorokon tudj minél több tapasztalatot szerezni. Az a legrosszabb, amikor valaki 30 éves korában jön rá, hogy motorozni akar, megcsinálja az A-t 1-2 bukással, full bizonytalanul, majd (mivel anyagilag már jól megvan) vesz valami 1000 köbcenti környéki motort.

Motor abból a szempontból talán praktikusabb, hogy mivel olcsóbban lehet normálisat venni, ezért már 18 éves korodban némi munkával tudsz venni sajátot, nem kell szüleidre támaszkodni, így korábban tudsz picit önállósodni. Persze ha anyagilag ki vagytok tömve és kapsz bármire pénzt, akkor ez is felesleges szempont, mert kocsit is kaphatsz, ugyanúgy önálló leszel általa.

2021. márc. 10. 22:56
 9/15 anonim ***** válasza:

Mindkettőt.

De a B-nek több haszna van. Egész évben tudod használni, és munkához is jól jöhet.

Az A2 csak hobbira vagy max. bejárásra jó, ráadásul veszélyesebb is.

2021. márc. 10. 23:01
 10/15 anonim ***** válasza:

A motor és az autó jogsi másra való.

Az autó mindenképp hasznosabb, azzal lehet gyereket, nehéz cuccokat több embert stb szállítani. Télen-nyáron használható és nagyon sok munkahelyen előny vagy követelmény.

Ha a B megvan akkor van lehetőséged olcsósítva megszerezni az A1-et, ami ugyan még mindig nem egy hosszú túrára való, de egy nagyon jó alap, amivel már nem kell félni, hogy letúrnak az útról.

2021. márc. 10. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!