Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire normális ez a hang?

Mennyire normális ez a hang?

Figyelt kérdés

Amikor fékezek, akkor nagyon alacsony sebességnél, amikor fékezem az autót, akkor egy furcsa hang hallatszik. Nehéz körülírni, de vagy olyan, mintha valami szivattyú lenne, vagy mintha súrlódna valami. Egyből a féktárcsa jutott eszembe. Meg is néztem: van egy kis válla, de tippre ez maximum 1 mm. Persze nem vagyok autószerelő. Az autó 40e km-t futott, ezt az előző tulaj 90%-ban pályán használta. Az állapotfelmérés alapján nincs rajta cserélendő vagy javítandó elem. A fék bőven megfelelően fog.

DSG-s váltós autóról van szó. Mivel csak akkor hallom, ha kb a váltó kúszását állítom meg, lehúzott ablaknál kevésbé hallatszik, és olvastam, hogy a dsg váltónak tudnak zajai lenni, ezért adódik a kérdés: biztos a féket hallom? Mit tudnék még leellenőrizni? Most vásárolt autóról van szó, nem tudom milyen zaj számít normálisnak, és milyen nem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. márc. 9. 19:05
 1/1 anonim ***** válasza:
Egyszerű kideríteni. Keresel egy lejtőt, kiteszed üresbe és fékezgetsz; ha így is hallod, akkor biztosan nem a váltó.
2021. márc. 9. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!