A mai automatáktól kell félni?
Automatát tervezek venni, de egyik ismerősöm aki 20-25 éve nepperkedett le akar beszélni az automatáról, mert hogy megbízhatatlan, sokba kerül a javítása.
A mai, 10 évnél fiatalabb automaták mennyire megbízhatóak? Gondolok itt elsősorban a Mercedes és BMW 7/8/9-fokozatú automatáira.
Szóval ezektől kell-e félni, vagy az ismerősöm kicsit régimódi hogy az akkori 3/4 fokozatú automatákkal példál?
Újonnan vennék automatát aztán 60-80 ezrenként váltóolaj csere.
Az a baj, hogy itthon kb sose cserél benne senki olajat. Aztán van esély rá, hogy nálad hal meg akkor meg simán 500 ezer Ft egy váltófelújítás.
Ha ellenőrizhető az előélete és a rendszeres karbantartás igazolt, akkor bátran vehető.
Én is féltem a DSG-től, de nem vennék már manuálist többet (hacsak nem valami második, harmadik, játszós autóról lenne szó)
Automatánál nyilván több a hibalehetőség és karbantartást is igényel. De ad annyi pluszt, hogy akár megérheti.
Ez szerintem attól is függ, hogy mennyi pénzt tudsz az autóra szánni. A többség a kettős tömegűtől is reszket. Ez esetben én sem javaslom. Ha viszont el tudod fogadni, hogy hosszú távon többe kerül, cserébe kényelmet ad, akkor bevállalható.
Külföldön szerettem meg a szolgálati automata kocsit, azóta itthon csak az van..valamennyi longlife volt, soha nem kellett olajat cserélni a váltókban. Az eladott autóim még ma is futnak, hibátlan váltóval.
A nepper ismerősödtől óvakodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!