Autószerelőnél lemondtam az időpontomat. Van barmilyen fizetési kötelezettségem?
Visszamondja ő is a rendelést, ennyire egyszerű, nincs semmilyen kötelezettséged. Írtál alá bármilyen papírt? Nem. Fogadtál el írásban valamilyen szerződési feltételt? Nem. Akkor meg?
Máskor oda már nem fogadnak, de az mellékes. Van száz másik szerelő.
És honnét tudta, hogy mit kell rendelni meg mihez? Általában nem rendelgetnek előre csak úgy autókhoz szóbeli egyeztetés alapján. Nem saját maguk ellenségei. Pláne nagyobb volumenű / értékű szervizhez előleget is kérnek.
Amúgy meg lemondtad az időpontot és átrakattad, vagy csak lemondtad?
Szerintem nyugodtan hivatkozhatsz arra, hogy nem volt szó ilyenről egyáltalán.
De így nehéz bármit mondani, hogy nem ismerük a körülményeket. Ha olyan szervizről van szó, amihez egyértelműen kell alkatrész (tehát nem egy mezei olajcsere), és aznap odaszólsz, hogy ja bocsi mégse, miközben várnak rád, az tényleg tahóság. Akkor is, ha amúgy nem volt szó alkatrészrendelésről.
Nekem ez kicsit így sántít.
24 órával előtte mondtam le, nem kértem új időpontot.
Szóban egyeztettünk a javitásról (hidrotőke) és nagyságrendileg az árakról, aztán adtak időpontot.
Nekem is fura hogy még oda se vittem a kocsit, de már az alkatrész az asztalán van?
Normális helyen nem csinálnak ebből ügyet. Bármikor bármi közbejöhet. Nem írtál alá szerződést, nem vagy köteles akaratod ellenére oda menni. Még csak indokolnod sem kell.
Az alkatrész rendelés egy kifogás. Ha valóban így is van, ha nem volt beépítve visszáru és simán visszaveszik neki.
Ha fogorvosnál lemondod bármi okból az időpontot, akkor sem vagy köteles fizetni. Mikor árultam az autómat és a jelentkező egy szó nélkül "elfelejtett" eljönni a megadott időben, nem hívogattam és követeltem hogy akkor is fizessen bánatpénzt, mert feleslegesen vártam rá, különben beperelem. Semmi jogalapom nem lett volna. Ilyen esetben legalább illik odaszólni és ennyi.
Esetemben pl volt már, hogy a szerviz mondott le egy előre lefoglalt időpontot és toltuk el egy héttel későbbre. Én sem követeltem, hogy fizessenek ellentételezést, mert már kiírtam a munkahelyi szabadságomat.
Ha ezt nem képesek esetedben elfogadni és ennyi rugalmasság, megértés nincs az adott szervizben, szerintem kerüld a helyet a továbbiakban jó nagy ívben! Van még ezer más szerviz.
csak próbálkozott a szerelő..ha nem is jártál ott, akkor felejtsd el..ő is ezt teszi.
Nem te vagy az egyedüli, aki valamit lemond, visszamond, stb..
Én ha lemondok egy ilyen időpontot nem problémáznak rajta. Ha valamit javítani kell előtte mindig kérik hogy vigyem oda, megnézik hogy pontosan mi a baja, ha nem tart sokáig a diagnosztika akkor kérni szokták hogy várjam meg, és ha végeztek és megvan mit kell cserélni stb... akkor átbeszéljük aláírok egy megrendelő lapot és egyeztetünk időpontot hogy mikor vigyem vissza az autót javításra. Ha esetleg közbe jön valami akkor sincs tragédia csak szóljak hogy nem jó, és ha nem kérek új időpontot akkor az alkatrészt visszaküldik ha már megékezett. Ha úgy mondom le hogy másik időpontot kérek akkor sem problémáznak, általában örülnek ennek mert akkor előrébb tudnak tenni más autókat amik ott parkolva várnak a sorukra például.
De egyébként ameddig nem írtál alá semmi megrendelő lapot addig nem kötelesek kifizettetni semmit sem, maximum morognak hogy nekik többlet munka lemondani a megrendelést és vissza kell küldeni mindent, de ebből jogilag semmilyen hátrányod nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!