Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használnak -e az autószerelők...

Használnak -e az autószerelők kétkomponensű ragasztót?

Figyelt kérdés

2021. febr. 28. 23:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. febr. 28. 23:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. febr. 28. 23:54
 3/12 anonim ***** válasza:
igen, az a legjobb. Az atom sem szedi szét.
2021. márc. 1. 00:16
 4/12 anonim ***** válasza:
Mihez kellene az autószerelésben kétkomponensű ragasztó?
2021. márc. 1. 05:47
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha valamit meg kell ragasztani, miért na használhatnának?
2021. márc. 1. 07:08
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

Túl sok itt az "igen", ez elég sokat elmond a magyar autószerelésről. Nem, nem használunk. A nagyöregek szeretik mondani, hogy manapság már nincsenek autószerelők, csak alkatrész cserélők, mert manapság senki sem javít, csak cserél. Igen, ez így van, mert nem 1980-at írunk, hogy a Trabantban az elszakadt ékszíjat nejlonharisnyával pótoljuk. Nem vagyunk olyan igénytelen kókányok, hogy ragasztgassunk. Ki kell cserélni, pont.

Mióta autószerelő vagyok, egyetlen egyszer láttam bárkit ragasztani, az is magáncélú volt. Ügyfél autóját soha. Mi magunktól nem csinálunk ilyet, ha pedig az ügyfél akar ilyen megoldást, akkor keressen egy sufnijóskát, az csinál ilyet, mi nem.

2021. márc. 1. 07:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyunk sufnijóskák, és igen, használunk.

Pontosan akkor használjuk, amikor nem CSERÉLNI akarunk valamit, hanem JAVÍTANI.

2021. márc. 1. 08:17
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok autószerelő, de használtam, használom, igen.

Az egyik trafót leszorító csavar menete megszakadt, nem lehetett rendesen meghúzni.

(Renault 1.4)

Először teflonszalaggal bejlágoltam meg a menetet, ideig-óráig tartott is.

Na, eztán vágtam egy megfelelő méretű 6-os menetes szárat, a tetején megslicceltem, bekentem kétkomponensű "vasragasztóval", és behajtottam a szakadt-kopott menetbe, mintha egy tőcsavar lenne.

Rendesen megkötött, megszáradt, trafó vissza, és 6-os anya+rugós alátét.

Azóta nincs is gyújtásprobléma.

2021. márc. 1. 11:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szélvédő előtti levélrács fel volt púposodva. Az egyik szerviz alkalmával kértem, hogy nézzék meg ezt is. Mint kiderült a műanyag elöregedett és belül az egyik patent felfogatása eltört, ezért emelkedik el.

Mondhatták volna, hogy nagyon szívesen rendelnek nekem gyári új műanyagot 60.000Ft-ért. Vagy megragasztják 500Ft-ért, ami kívülről nem is látszik. Kíváncsi vagyok a felhasználók hogy százaléka választotta volna az újat egy tizen éves autó esetében. Szerintem nem a többség.

Ennyit a sufnijóskázásról. Nyilván az ember a szíjakat nem fogja ragasztgatni. De nem csak ez a két véglet létezik. De van olyan feladat, ahol az észszerűség és az aranyáron kínált műanyag apróságok miatt van értelme javítani, ragasztani. Ha pl megkarcolódik egy karosszéria elem, akkor újrafényeztetjük, nem visszük az autót rögtön a bontóba és veszünk újat mert az újrafényezés kókányolás. Szerintem.

2021. márc. 1. 13:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanúgy jártam, mint a 9-es, csak a rendszámtábla feletti csomagtérfedél fogantyúval (benne a rendszámtábla világítás). Valami 40 ezer lett volna az új. Fém menetes szárak műanyagba sütve gyárilag. A műanyag 15 év után elrepedt, a műanyag lejött, a menetes szárak az anyákkal pedig az ajtóban maradtak. Leszedtem, szétszedtem, összeállítottam, megragasztottam, visszatettem, azóta is köszöni, jól van. Kb. 1500 vagy 2000 volt a ragasztó. Meg egy kis idő. Mivel az autó egyébként is kitűnő esztétikai és műszaki állapotban van, és a ragasztás kívülről nem látszik, inkább megragasztottam, mint három facsavart átküldjek rajta, mert egyébként erre is van példa. A negyvenezres új fogantyú lett volna a B terv, de előtte adtam egy esélyt a ragasztónak.
2021. márc. 1. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!