2002-es clio 1.4 16v benzines miért jön ciripelő hang a motor felől? De csak menet közbe. Ha megállok ugy adok neki gázt, akkor nem ad hangot csak menetköbe. Mi lehet a hiba?
Szíj? Esetleg. Nekem a hosszbordás szíjam adta meg magát tegnap (1.4 Fiat Brava), ugyanúgy ciripelt, de csak indításnál. Feszítő görgőt cseréltem mert szar volt, onnantól kezdve csinálta. Akartam szíjat is cserélni, de nem nagyon van már pénzem így gondoltam csak kibír 1-két hetet. Hát nem, megálltam egy faluban és elkezdett zörögni, megnéztem és mint a hámozott krumpli héja, úgy kezdett el lejönni. Jöhettem haza 20km-t szervo nélkül (többek között, töltés és klíma sem volt). Kicseréltem a szíjat, most hibátlan.
Nézd meg a szíjakat, egyenesen járnak-e, nem-e mozognak. Ha jó, nem szabad a görgőnek, tárcsának pörgésen kívül más irányban mozognia, a szíjaknak pedig nyíl egyenesen kell gördülniük. Ha nem így van, ott valami hibádzik.
Egyszerűbb lenne egy ismerőssel ránézetned aki ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!