Töltés visszajelzés megoldása?
Szerény elektronikai tudásommal hozzáfogtam egy motor gyújtás rendszerének átalakításához de kérem ne ítéljenek el mert más megoldásra sajnos nem volt lehetőségem. De térjünk is a tárgyra adott egy CDI gyújtás rendszer egy egyszerű motorkerékpáron a CDI gyújtásrendszer hiányossága ez eddigihez képest, hogy nincs rajta "töltés visszajelzés funkció". Ezt a hiányt meg lehet valamilyen módon oldani?
A gyújtás rendszernek 2 "kimenő" kábele van az egyiket testelve megszűnik a szikra a másik pedig az akkumulátort tölti arra gondoltam, hogy egy az "akkumulátor-t töltő vezeték"-ből kiindulva valahogyan (relé vagy valami más segítségével) meg lehetne-e oldani a töltés visszajelzést.-> Álló motornál gyújtáskapcsolót elfordítva világítson a lámpa viszont ha van töltés(tehát ha jár a motor (tölti a rendszert) akkor pedig kialudjon.
Esetleg erre lenne valamilyen megoldás?- kivitelezhető egyáltalán ?Amennyiben igen akkor kérem világosítson fel engem ennek a módjáró.
Elnézést kérek az összeszedetlen gondolataimért remélem azért érthető a kérdés.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!