Menetteljesítmény/érzetre különbség?
2,4 accord (szívó benzin)
2.2 ctdi (t. dízel)
Figyelt kérdés
Ugye a benzines 189ló és 220nm
A dízel pedig 140ló és ~320nm (chip után 380nm~)
Érzetre mennyire érezni a különbséget?
Eddig csak kis benzinest, és régi nem váltózó geó turbós dízelt vezettem, szóval ezért is érdekelne :)
2021. febr. 17. 11:31
1/6 anonim válasza:
Kb. kétszeres nyomaték. Szerinted? Attól függ, hogyan használod a motort. Ha általában a leszabályozás közelében, akkor a benzines erősebb. Ha viszont - értelmes ember módjára - 2000-3000 percenkénti fordulatszámon, akkor a dízel összehasonlíthatatlanul erősebb.
2021. febr. 17. 11:36
2/6 anonim válasza:
A dízel és benzin közt hatalmas különbség van, a dízelnek odalépsz és érzed hogy nyom előre, a benzin folyamatosan gyorsul, teljesen már. Benzines ugyan több ló, de azt pörgetni is kell 4000ig, hogy érezd, a dízel 2000 rpm alatt leadja a max nyomatékot.
2021. febr. 17. 11:38
3/6 A kérdező kommentje:
Igazából most vásárolnék, 7gen 2.4 árából már 8 gen 2.2 kijön, ezért is érdekelne.
Nem akarok gyorsan menni, de minél több a tartalék annál jobb.
2021. febr. 17. 11:55
4/6 anonim válasza:
Mivel állapotot vesz az ember, érdemes körülnézegetni, meg ha kipróbálod úgyis látod milyen menni vele.
2021. febr. 17. 11:58
5/6 Morzsi007 válasza:
Anno a 2.4-est nézegettem, de Mazda 6 lett belőle.
A dízel nagyot húz alacsony fordulaton, a benzines akkor kezd igazán élni, mikor a dízel már nem húz. Érzetre erősebbnek tűnhet a dízel a magasabb nyomaték miatt, de rövidebb ideig tart, a benzines is meg tud indulni, 3-4000 felett egészen leforgásig igazán. Ha megnézed a gyorsulási adatokat, a benzines szerintem simán elveri a gázolajast, nyomaték ide vagy oda.
2021. febr. 17. 13:07
6/6 Morzsi007 válasza:
Még annyit, hogy a 2.4 V-tech motornak van annyi nyomatéka alacsony fordulaton is, hogy élvezetes legyen az autózás. Ha mégsem elég, mert az élet úgy hozza, akkor egyet vissza kell pakolni. Kevesebb hibalehetőség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!