Gáz elengedéskor fordulat szám növekedés (miért?)
Le szedtem a karburátort amin volt a szivató bowden meg a gáz kar bowdenje, vissza szereltem mindent jól de a motor mikor megyek fokozatba és elengedem a gázt, elkezd fokozatosan fel-fel búgni (emelkedik a fordulat)
Mi miatt lehet ez? Nagyon zavaró, én a szivató bowdenre gondolok hogy azon kell állítanom de csak tipp.
Megnéztem a gáz bowdent és laza :/ a karburátor felöli végén kéne huzzak? Csak nem nagyon értem hogy lazulhatott meg a bowden nem akartam állítani.
A féktisztítós rèszt nem értem.
A féktisztítós rész magyarázata: A 2. válaszoló arra gondolt, hogy járó motornál (alapjáraton) fogj egy féktisztító sprayt (lehet dezodor is bár a féktisztító jobb) és fújj rá vele a henger aljára (hengertalpra) ahol illeszkedik a blokköntvénnyel a henger). Ha felpörög a motor akkor a valószínűleg a hengertalp tömítés a ludas. Ugyan ezt a műveletet el lehet végezni a szívó oldalon (tehát a karburátor és a henger illesztésénél is(erre gondolt a 2. válaszoló gndolom). Még annyit hozzátennék, hogy lehet gyújtás oldali szimering is a falsszívás oka (ha egyáltalán szív valahol falsot).
Milyen motor ez pontosan?
A karburátor leszedése előtt csinált ilyet?
Köszönöm a részletes választ!
Generic Trigger 50X
Elötte nem, azért szedtem szét a karbit mert fokozatban gáz adáskor eg bizonyos gázkar forgatásnál visszaesett a fordulat és megtorpant a motor, ezért kifujtan a fuvókákat, de lehet ez nem lesz elég, nagyobb fuvokát kell bele vegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!