Hogy néz ki ma egy szervizelés?
Sziasztok.
Hogy működik egy szerviz?
Kérek időpontot, elviszem, átnézik az autót, elmondják mit találtak és én is mondom milyen hiba van, mondanak egy árat, megkérdezik mit szeretnék megcsináltatni és ennyi?
Mindenképpen kell időpontot kérni egy szervizhez?
Kb mennyibe szokott kerülni egy szervizelés?
Arra vagyok kíváncsi, hogy nektek mennyibe került egy szerviz.
20 éves autókra lennék kíváncsi Pl: Skoda Felicia, Opel Astra F/G, Renault Twingoo, Skoda Fabia, Suzuki Swift stb....
Ezekkel ciki elmenni szervizbe?
Van olyan akinek ilyen autója van és szervizbe jár?
Én általában csak általános olajcsere, fékfolyadékcsere, stb dolgokkal szoktam szervizbe járni. A másik eset, ha konkrétan valami hibajelenség van és konkrétan azzal megyek. Csak úgy találomra, hoyg nézzék meg találnak-e valami hibát az autón, nem szoktam szervizbe járni.
Ugyan nem 20 éves, de nem fiatal, 16 éves H Astrám van. És nem vagyok autószerelő, a ház alatti teremgarázsban nem díjjaznák, ha nekiállnék komolyabban szerelgetni. De nem is értek hozzá, ami egy kerékcserénél bonyolultabb. Se csápos emelőm, se célszerszámaim. Szóval ciki - nem ciki, kénytelen vagyok szervizbe járni. És nem gondolnám, hogy egyedi eset lennék.
Mennyibe kerül egy szerviz? Erre így nem tudok válaszolni. Attól függ, mint kell javítani. Egy olajcsere nyilván nem annyiba kerül mint egy komplett vezérléscsere, vagy egy motorgenerál.
4-5eFt-ot szoktak kérni munkadíjra. Olajat, szűrőt, leeresztő csavarhoz a tömítést én szoktam vinni.
Hogy ez sok vagy kevés nézőpont kérdése. Nekem ennyit megér hogy nem én fetrengek a kocsi alatt valami utcai parkolóban. A motor alatti burkolatot lehet nem is tudnám rendesen lenyitni, mert szegélyre állva sem vagyok benne biztos, hoyg lenne ott annyi hely. Nem én koszolom össze magam. Nem kell futkosnom a fáradt olajjal. Na meg amíg kicsorog az olaj, alulról sem árt szemrevételezni a kocsit. Korrózió mennyire eszi, kerékcsapágyak, gömbfejek, stb milyen állapotban vannak.
Ugyanabba a szervizbe járok már lassan tizen éve. Az elején ők adták a cuccot, de aztán megkérdeztem, hogy vihetem-e én. Teljesen korrekt hozzáállással azt mondták, hogy semmi akadálya, csak annyi, hogy a felhasznált anyagokra, alkatrészekre ők nem tudnak garanciát vállalni csak a beszerelés minőségére. Ez szerintem evidens.
Mondjuk nekem az is magától értetődő, hogy nem viszek bontott alkatrészt, meg mindenféle gagyi kínai vackot beszerelésre. A gyári ajánlású olaj helyett a teszkós 15W40-est, mert az olcsóbb, stb... Úgyhogy azokat a szervizeket is megértem, ahol ettől teljesen elzárkóznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!