Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan éri meg autósiskolát,...

Hogyan éri meg autósiskolát, illetve oktatót választani?

Figyelt kérdés
Érdemes inkább oktató alapján keresni, és előre megbeszélni vele, hogy mikortól tudod elkezdeni a vezetést, mielőtt még a KRESZ tanfolyamot elkezdenéd, vagy fordítva inkább? Nyilván minél hamarabb jó lenne elkezdeni a gyakorlati részt a KRESZ vizsga után.

2021. febr. 14. 17:02
 1/3 anonim ***** válasza:
ja. de amúgy meg nem annyira számít, de azért fél éven blül jó elkezdeni
2021. febr. 14. 19:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem különösebben lenne értelme előre oktatót keresni, mert úgyis változni fog addig az oktatók sora, illetve nem tudni pontosan mikor lesz meg a sikeres KRESZ vizsgád. Addig pedig úgysem tudsz hivatalosan oktatót választani.

Maradj az ideális sorrendnél:

1. Keress egy akármilyen autósiskolát.

Érdemes olyat, ahol nem csak tantermi, de online, e-Titán oktatásra is lehetőség van. Van aki szereti, ha vissza tud kérdezni, de az e-Titán oktatófelülete önmagában annyira részletes, hogy nem lesz amire rákérdezz, illetve a tantermi oktatás hátulütője a véges óraszám, sokszor csak azt adják le és úgy, ahogyan ők szubjektíven gondolják elégnek és jónak. A valóságban azonban ez legtöbbször nem elég, és nem jó.

2. Tedd le a KRESZ vizsgát.

Alapból változó, hogy mikorra kapsz időpontot. Erre ugye alapból csak az oktatás befejeztével jelentkezhetsz. Vannak szerencsésebbek és szerencsétlenebbek. Én mikor jelentkeztem, 24 nappal későbbre kaptam vizsgaidőpontot. Bátyám aznap jelentkezett amikor én vizsgáztam, ő 14 napra rá kapott.

3. Találj szimpatikus oktatót, bármelyik autósiskolánál.

Nem kötelező ott csinálni a forgalmi oktatást, ahol az elméletet is. Ha ott nem találsz megfelelő oktatót, egyszerűen átjelentkezel máshová.

Az oktató ekkor tud neked bármit is mondani. Tekintve, hogy a KRESZ vizsga megszerzése a vizsga befejezéséig nem 100%. Ő sem fog saját magának falsra beszervezni új tanulót úgy, hogy nem 100%-ban fix, mikor tud kezdeni.

4/a. Csináld meg az elsősegély tanfolyamot és vizsgát.

Ezt nyugodtan csinálhatod a forgalmi oktatás előtt, alatt, után, amikor neked kényelmes és van rá időd. Természetesen bármikor lehet, akár már a KRESZ oktatás előtt vagy közben is, de ott inkább a KRESZ-re kéne fókuszálni, akkor inkább jobb későbbre tenni.

Érdemes nem az autósiskolán keresztül, hanem közvetlenül a Vöröskeresztnél csinálni. Ha megfogadod a tanácsom és az e-Titánon keresztül fogsz tanulni, akkor pedig érdemes az ottani elsősegély modulon is átmenni.

4/b. Csináld végig a forgalmi oktatást.

Ezen nincs mit magyarázni.

5. Tedd le a forgalmi vizsgát.

Szintén nincs mit magyarázni, ezt meg fogja tenni az oktató, elég sokszor.

Ha leírod, hogy hol laksz, illetve a nemedet és a korodat, akkor tudok ajánlani konkrét autósiskolákat és oktatókat.

2021. febr. 16. 10:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a részletes válaszod. Azért annyit hozzátennék, hogyha máshol csinálja az ember a kreszt és a gyakorlati oktatást, az átjelentkezési díjat is figyelembe kell venni, ami pár tízezer forint. Budapesten keresek autósiskolát, Zuglóban, vagy belvárosban könnyen megközelíthető helyen. Tudsz ajánlani?
2021. febr. 18. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!