Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány hónap hidegben állás...

Hány hónap hidegben állás árthat meg egy autónak?

Figyelt kérdés

1 hónapja áll a szoci autóm ponyva alatt,kiszedett aksival.

Ilyen hányás nedves,latyakos időben nem akarom megjáratni.

Még mennyi ideig maradhat így,hogy ne legyen nagyobb gondja később?

Másfél hónap állás még belefér? Mármint ezen az egyen felül. 2 hét múlva hátha jobb idő lesz.

2021. febr. 13. 16:11
 1/7 anonim válasza:

A ponyva alatt tartással baromi sokat ártasz neki. Nincs egy garázs?

Eleve 1,5 hónapig, ha áll, nem ártana időközönként a féket is benyomkodni, mert még a végén berohad.

A másik, hogy a ponyvás tartás átka az, hogy alatta a föld attól még nedves. Így lényegében az autód alulról kapja a nedvességet, a ponyvától meg nem tud kiszáradni sem, így szépen megindul alulról a rohadás.

2021. febr. 13. 16:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer állt hat vagy hét hetet, és semmi baja nem lett.
2021. febr. 13. 16:55
 3/7 anonim válasza:
59%

1-es vagyok.

2-es, de nem mindegy milyen körülmények között. Egyrészt neked nem állt 2 hónapot sem, a kérdező viszont 2,5 hónapot ír, másrészt most nagyon sok csapadék esett és a föld tele van vízzel.A ponyva meg pont meggátolja a száradást is.

2021. febr. 13. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudjuk, hogy betonon vagy földön áll-e...

A kérdező időszámítását viszont nem értem:

Egy hónapja áll, ez oké.

Ezen felül másfél hónap belefér-e... azaz összesen két és fél hónapot állna.

Erre írja, hogy két hét múlva hátha jobb idő lesz. Hát én a két hét múlvát a mosthoz számítom, az meg kb. hat hét állás összesen.

2021. febr. 13. 17:06
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Elnézést a rossz megfogalmazásért! 1 hónapja áll és az időjárást elnézve 2 hetet még minimum állni fog.

Betonon áll, a ponyvát rendszeresen leveszem,azaz szellőztetem az autót. Ha nem esik,nem nedvesedik át alatta,pamuttal bélelt.

2021. febr. 13. 17:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Márciusban majd ráindítasz, megfelelő olajjal meg minden, és nem lesz semmi gond. Más sem szokta indítgatni a régi, télen nem használt autókat ebben az időszakban.
2021. febr. 13. 18:51
 7/7 anonim ***** válasza:

az én volvóm két hónapot állt a vámudvaron, mire elvihettem(télen) beültem, aztán nagy izgalommal indítottam..beindult, semmi baja nem volt.

Ha bélelta ponyvád, akkor az alatt sem lesz gond. Egyetlen gépkönyvben sem találsz utalást, hogy nem szabad két hónapig állni hagyni a kocsit. Addig sem kopik. Sokan ősszel letakarják, tavasszal kibontják, aksit bele, aztán nyomás..persze ilyenkor nem elég beindítani, egy tizest legalább kell menni vele.

2021. febr. 17. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!