Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Soha nem fogok átmenni a...

Soha nem fogok átmenni a forgalmin? Miért nem engednek át?

Figyelt kérdés

Egyszerűen tanácstalan vagyok, kétségbe vagyok már esve. Elegem van az egészből.

76 órát vettem eddig, 3x buktam meg.

Nem is olyan komoly hibákon ráadásul, én úgy érzem hogy nagyon szigorúak voltak velem. Miért nem elnézőbbek egy kezdővel?

Első alkalommal elsimerem, hogy hibáztam, sajnos benéztem a jobb kezes utcát, az oktató vészfékezett. Másodiknál viszont nem is igazán értettem mi a baj. Ilyenek voltak behúzva, hogy nem néztem elégszer a tükörbe, meg lefulladtam egyszer. Harmadik vizsgán egyirányú utca végén akartam balra kanyarodni, és nem húzódtam le a bal szélére. Azonnal buktattak. Ez olyan nagy baj??? Semmi mást nem is vétettem itt.

Úgy érzem hogy soha nem lesz meg. Mindig egy apróságon elcsúszok. Olyan jó lenne ha picit elnézőbbek lennének egy kezdővel szemben, senki sem úgy kezdte hogy versenyző.

Kicsit stresszes is vagyok, vannak hleyzetek ahol bestresszelek. Pl piros lámpánál ha én vagyok az első iszonyúan félek attól hogy mi van ha lefulladok és a mögöttem lévők szét dudálnak. Nagyon forgalmas lámpa nélküli kereszteződésekben tudok még stresszelni. Fejben ismerem a kreszt szabályokat. Viszont élesben miközben az autó kezelésére is koncentrálok, angyon lassan hozom meg a döntést hogy mikor van elsőbbségem. Tegnap vezettünk pl. Nem lámpás kereszteződés. Mi megyünk egyenest, velünk szemben kanyarodik balra a nő. Egyszerűen el akartam engedni, Nem tudom miért. Ha nem élesben vezetek akkor meg vágom az összes ilyen szitut.

Olyan jó lenne ha megkegyelmeznének, és átengednének. az elején óvatos lennék. De így sosem elsz meg nekem :(

2021. febr. 12. 14:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Inkább az a probléma h majdnem 6 ezer ft egy óra. Mert ugye sokszor kell forgalomba lenni ahhoz, hogy a kresszt át tudd ültetni gyakorlatba, és ne kelljen másodperceket gondolkodni. Mondjuk ettől még át lehetne menni, csak akkor meg nem kell maximalistának lenni. Ami annyit jelent, hogy nem sterrszelsz azon h lefulladsz ha te vagy az első, mert ez ugye nem bukás. Tök nyugodtan kell újraindítani az autót. Nem szoktak tanulókat ledudálni. De ha le is dudálnak az sem baj.

Ha hirtelen nem tudod hogy mi van, akkor később idulj el, és lassabban. Addig meg kitalálod. Ez sem bukás ha eljátszod 1-2x.

Ha vennél még 50 órát mondjuk 2 héten belül, akkor már nem lennének ilyen problémáid, csak ugye ennyi pénzből már egy egész jó swiftet lehetne venni, és ez egéggé frusztráló. Engem is ez zavart a legjobban, hogy majd 6000 egy óra. Sztem egy prosti is olcsóbb, vagy nem tudom.

én mondjuk másodszorra átmentem, de 3 hibát nem vett észre a vizsgáztató, amiért más már buktatott volna. Vagy csak nem akarta észrevenni.

2021. febr. 12. 18:01
 12/22 anonim ***** válasza:

Egyirányú utcából kifordulást KRESZ-en is hangsúlyozzák. Szerintem minden vizsgasorban van is egy kérdés ezzel kapcsolatban.

Vizsgán meg szinte garantáltnak lehet venni, hogy egyirányú utca is lesz az útvonalon.

Vannak még tipikus buktatóhelyek a városban, ahol tanulsz. Ezeket általában megmutaják az oktatók.

2021. febr. 12. 18:17
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a bajod, hogy az autó kezelés nem megy még készség szinten, így az vonja el a figyelmed a forgalomtól.

Tanulj meg magabiztosan elindulni, megallni, kanyarodni, parkolni.

Ha ez megy, több időd lesz foglalkozni a forgalommal.

2021. febr. 12. 19:22
 14/22 anonim ***** válasza:
18%

Nem vagy ezzel egyedül, én is háromszor buktam meg ilyen pitiáner f*szságokon. Pl. legutóbb elengedtem egy gyalogost, amikor neki piros volt a lámpa, és rögtön megbuktattak. Végül is biztos jobb lett volna, ha elütöm...

Gyűlölöm már az egészet, szinte hányok tőle, pedig amúgy nagyon szeretek (vagyis inkább szerettem) vezetni. Most kb. ott tartok, hogy sz*rok rá.

2021. febr. 12. 20:14
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

"Nem vagy ezzel egyedül, én is háromszor buktam meg ilyen pitiáner f*szságokon. Pl. legutóbb elengedtem egy gyalogost, amikor neki piros volt a lámpa, és rögtön megbuktattak. Végül is biztos jobb lett volna, ha elütöm..."

Aha...

Ha megálltál mert szabálytalanul kijött eléd a gyalogos, azon biztos nem buktatnak. Még gratulálnak is, hogy jól kezelted a helyzetet.

Ha lemondasz az elsőbbségedről, az necces, "lecsalogatásért" akár buktathatnak is. Pl. többsávos az út, zöld lámpánál megállsz és intesz a maminak hogy jöjjön csak.

2021. febr. 12. 20:33
 16/22 anonim ***** válasza:
40%

A villamos megálló és a járda között volt a gyalogátkelőhely. Én átmentem a zöld lámpán, kereszteződés, majd az ominózus gyalogátkelőhely. Az asszony rohant a villamoshoz.

"lecsalogatásért akár buktathatnak is"

A kulcsszó a buktatHAT, de nem muszáj megbuktatnia, ha egy minimális emberség van benne. Én ezzel nem veszélyeztettem senkit, hogy átengedtem volna azt a nőt a villamoshoz. De annak meg van jogosítványa, aki 130-cal száguld az autópályán a forgalommal szemben.

Szóval hagyjuk már. Gerinctelen nyomorultak, akik csak a pénzre hajtanak, ha nem tetszik nekik a pofád, úgyis találnak valamit, ami miatt megbuktathatnak.

2021. febr. 12. 21:44
 17/22 anonim ***** válasza:

Érdekes, mert többek közt ezt is elmondta nekem az oktatóm, hogy vizsgán ezt ne csináljam.

Lényegtelen dolgokat írsz a magyarázathoz, az nem segít abban, hogy elhitesd milyen ártalmatlan volt a szitu. Vagy csak én nem értem?

Másik két bukás bukásnál mi volt?

2021. febr. 12. 22:53
 18/22 anonim ***** válasza:

Mert a te oktatód, lehet, nem egy f*szkalap. Én most váltottam.

Az első bukás teljesen jogos volt, ott kanyarodásnál rossz sávba érkeztem. (Egyébként többek között emiatt is váltok oktatót, nem vezetni akar megtanítani, hanem a vizsgaútvonalakat bemagoltatni... ergo az volt a fejemben, hogy nekem ott abba a sávba kell érkezni, mert az oktatóm azt mondta, jegyezzem meg. Csakhogy én a párhuzamos sávból kanyarodtam. Na mindegy.)

A második fájt a legjobban, ott hibapont nélkül végigmentem a vizsgakörön, és a parkolás miatt húztak meg (jobbra hátra). Egyetlen lehetőség volt ehhez a parkolási manőverhez, és egy böhöm hodályt kellett volna kikerülnöm, ami majdhogynem félig az úttestre lógott. A vizsgabiztos egyébként szerintem elnéző lett volna, kérdezte az oktatót, hogy "közbeavatkozzunk?", aki erre szó nélkül megtette, annyit sem mondott, hogy hagy próbáljam meg még egyszer, pedig jó fej volt a vizsgabiztos, és tuti engedte volna. Nem volt olyan helyzet, hogy nekimentem volna másik autónak, vagy ilyesmi, csak látta a vizsgabiztos, hogy bénázom, azért szólt.

Ja, de persze tök életszerű a szituáció, hogy én majd élesben is tuti jobbra hátramenetben oda próbálom bepasszírozni az autót, amikor egyébként az egész parkoló kong az ürességtől. Vagy épp balra előremenetben, vagy jobbra előre menetben csont nélkül beálltam volna az ominózus helyre is.

Mindegy...

2021. febr. 13. 09:27
 19/22 anonim ***** válasza:
22%

Ha nem tudsz ilyen alap autóvezetési készségeket, mint a parkolás, akkor jogosan húznak meg.

2021. febr. 13. 10:22
 20/22 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy nem tudok? Ha a másik autó normálisan áll a helyén, nyilván be tudok állni.

Egyébként meg gyakorlat teszi a mestert. Nem attól közlekedik valaki biztonságosan, hogy egy adott helyre előremenetben vagy hátramenetben parkol be. Lehet, aki 10 éve vezet, az be tudott volna oda is állni hátramenetben. Csak az az illető nem fizet súlyos pénzeket mindegy egyes óráért, amit levezet, és ezért gyakorlatra tud szert tenni.

Egyébként ismerek olyat, akinek 14 éve van jogosítványa, és nem tud hátramenetben leparkolni. Balesetet viszont egyszer sem okozott.

2021. febr. 13. 11:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!