Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Soha nem fogok átmenni a...

Soha nem fogok átmenni a forgalmin? Miért nem engednek át?

Figyelt kérdés

Egyszerűen tanácstalan vagyok, kétségbe vagyok már esve. Elegem van az egészből.

76 órát vettem eddig, 3x buktam meg.

Nem is olyan komoly hibákon ráadásul, én úgy érzem hogy nagyon szigorúak voltak velem. Miért nem elnézőbbek egy kezdővel?

Első alkalommal elsimerem, hogy hibáztam, sajnos benéztem a jobb kezes utcát, az oktató vészfékezett. Másodiknál viszont nem is igazán értettem mi a baj. Ilyenek voltak behúzva, hogy nem néztem elégszer a tükörbe, meg lefulladtam egyszer. Harmadik vizsgán egyirányú utca végén akartam balra kanyarodni, és nem húzódtam le a bal szélére. Azonnal buktattak. Ez olyan nagy baj??? Semmi mást nem is vétettem itt.

Úgy érzem hogy soha nem lesz meg. Mindig egy apróságon elcsúszok. Olyan jó lenne ha picit elnézőbbek lennének egy kezdővel szemben, senki sem úgy kezdte hogy versenyző.

Kicsit stresszes is vagyok, vannak hleyzetek ahol bestresszelek. Pl piros lámpánál ha én vagyok az első iszonyúan félek attól hogy mi van ha lefulladok és a mögöttem lévők szét dudálnak. Nagyon forgalmas lámpa nélküli kereszteződésekben tudok még stresszelni. Fejben ismerem a kreszt szabályokat. Viszont élesben miközben az autó kezelésére is koncentrálok, angyon lassan hozom meg a döntést hogy mikor van elsőbbségem. Tegnap vezettünk pl. Nem lámpás kereszteződés. Mi megyünk egyenest, velünk szemben kanyarodik balra a nő. Egyszerűen el akartam engedni, Nem tudom miért. Ha nem élesben vezetek akkor meg vágom az összes ilyen szitut.

Olyan jó lenne ha megkegyelmeznének, és átengednének. az elején óvatos lennék. De így sosem elsz meg nekem :(

2021. febr. 12. 14:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem engednek át, mert nem tudsz (teljesen helyesen) vezetni.

Viszont szerencsére az, hogy kicsit több gyakorlás kell, egyáltalán nem gáz. Több gyakorlattal meg jobban fogod abszolválni a nagyobb figyelmet igénylő problémákat is.

Párom ötödik alkalommal ment át egyébként.

2021. febr. 12. 14:39
 2/22 anonim ***** válasza:
40%
Le kell őket fizetni
2021. febr. 12. 14:51
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Azzal, hogy nehezebben megy mondjuk picit mint a nagy átlagnak, még nincs gond. Az már nagyobb probléma, hogy te ez ellen nem feltétlenül tenni szeretnél, hanem azt várod hogy elnézőek legyenek.

Az, amit a forgalmin számon kérnek nem is igazi autó vezetés. Kb arról szól, hogy el tudod vezetni az autót úgy, hogy nem vagy vele közveszélyes. Ténylegesen megtanulni vezetni ez után fogsz majd. Nekem 30. után elsőre lett meg a forgalmi, mégis az első pár száz km-en amit egyedül vezettem bőven bénáztam. Ezzel azt akarom szemléltetni, hogy amit ott számon kérnek, az nagyon az alapja az egésznek, kb a belépő szint.

Amiket felsorolsz alaphibák. Gyakorolnod kell még.

Lámpánál minek stresszelsz? Kit érdekel ha dudálnak. Vizsgán próbáld szépen húzni az időt, amennyire csak lehet. Nem arra kíváncsiak, hogy a vizsgaútvonalat miylen rövid idő alatt tudod teljesíteni. Van előtted egy biciklis? Menj szépen mögötte. Nem kötelező megelőzni. Majd ha akarja a vb, akkor szól úgyis, hogy kerüld ki. Tükör? BÁRMIT csinálsz nézz bele. Időnként akkor is nézz a belső visszapillantóba, ha csak mész egyenest.

2021. febr. 12. 14:54
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

1. eset tök egyértelmű bukás.

2. esetnél valószínűleg volt más is. Tükör és lefulladás miatt még nem buktatnak meg.

3. eset klasszikus bukóok. Nem is annyira veszélyes hiba, de feleslegesen feltartod a forgalmat, így jogos a bukás.

Nem csak veled szigorúak. Egy többtonnás vasdarabot fogsz kormányozgatni emberek között. Szerintem teljesen érthető, hogyha lassan ismered fel a forgalmi helyzeteket, akkor nem engedhetnek ki egyedül az útra.

Ha a piros lámpánál lefulladsz és szétdudálnak, akkor nem történik semmi. Gyorsan újraindítod az autót és mész tovább.

Ami segíthet, hogy utasként figyeled ahogy más vezet és közben végiggondolod magadban, hogy az egyes helyzetekben mit csinálnál, így csak a forgalomra tudsz koncentrálni, nem tereli el a figyelmedet az autó kezelése.

2021. febr. 12. 14:55
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Az autósiskolában elég szigorúan számonkérik a szabályokat, nem taníthatnak úgy, hogy elnézzük, mert majd a való életben ilyen nem nagyon lesz... Mert lesz! Ha ilyen hibákkal átengednék a tanulókat, sokkal több lenne a felelőtlen magatartásból eredő hibák, balesetek száma. A tükröt pl. azért kell folyton bámulni, hogy lásd azt is, mi zajlik mögötted, és adott esetben időben tudj cselekedni, ne pedig csak az árokban térj magadhoz, mert valaki beletolt hátulról, vagy ha valaki előzéshez közel megy hozzád, indexel és elindul a szembejövő sávba, ne abban a pillanatban akard kikerülni a te sávodban tekerő biciklist, hanem vagy lefékezel, vagy ha már látod, hogy nagyon közelít, te hamarabb megkezded a biciklis előzését indexszel, hogy a mögötted jövő időben lásson mindent.

Nekünk anno sokszor elmondták, hogy figyeljünk az ilyen "apróságokra", mert ezekért buktatnak.

2021. febr. 12. 14:58
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Elnézőek. 10 kisebb hiba esetén buksz. Mennyit kellene még megengedni?

Jobbkezes utca elnézése marha veszélyes, beléd jöhetnek, hiszen neki van elsőbbsége, és igen, figyelnie kell, hogy megadják-e neki, de ez téged nem ment fel baleset esetén, sőt.

Tükröket nem elégszer nézni szintén komoly hiba, de nem azonnali bukás, ahogy a lefulladás sem. Ellenben ha indokolatlanul lassan haladsz, lassan ismered fel a helyzeteket, a jelzéseket, lassan vagy épp túl gyorsan, “erőszakosan” indulsz el, ezek mind-mind hibapontok.

A harmadik szintén szándékos feltartás. Lehet, nem múlik rajta emberélet, de tudni kell, hová sorolj be.

2021. febr. 12. 15:11
 7/22 anonim ***** válasza:

A stresszelés nem jó, leköti a figyelmed nagy részét. Próbálj higgadt maradni :)

Nekem a vb mondta az elején, nem a stresszre kíváncsi, hanem mutassam be hogy tudok szabálykövetően, biztonságosan közlekedni. Meg is húzott a vizsga végefelé (egy hülye kis hibán, de hát szabálysértés, azonnal bukó).

2021. febr. 12. 15:13
 8/22 anonim ***** válasza:
64%
Megnyugtató, hogy ilyen hozzáállással közlekednek nálad valamivel szerencsésebb emberek a közutakon. Egyértelműen mindenki másnak a hibája az, hogy megbuktál, nem a tied.
2021. febr. 12. 15:53
 9/22 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem meg ne kegyelmezzeneknmeg neked. Ilyen alap hibákkal még semmi keresnivalód saját kocsival a forgalomban.

Egyirányúban jobb szélről balra fordulni pont olyan hiba, mint belső sávból jobbra fordulni, balesetveszélyes!

2021. febr. 12. 17:05
 10/22 anonim ***** válasza:

#2 Ja, lefizeted az oktatónak, a vb erről semmit sem tud, te nyugodtabb vagy a vizsgán, ez is működhet.

Ha mégis megbuktat visszakapod a pénzed.

2021. febr. 12. 17:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!