Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Különböző sebességnél mennyit...

Különböző sebességnél mennyit foroghat?

Figyelt kérdés
Van egy 1.2-es benzines autóm, aminél 2500-as fordulatszámnál ideális a váltás a gyár szerint. Pillanatnyilag nem működik a fordulatmérő, így a sebességmerőből tudok következtetni, hogy mennyit forog kb. a motor. A kérdés, hogy másodikban 30-35 km/h-nál már 2500 körüli lehet a fordulat? Szerintem valamivel több is a hangjából ítélve. Harmadikban 45-50 km/h körülire szoktam húzatni, szerintem az is megvan már bőven 2500. Negyedikben pedig 75-80 km/h.

2021. febr. 12. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Teljesen felesleges ragaszkodni a 2500-nál váltáshoz, mert a körülményektől is függ, hogy hol érdemes elváltani.

Jó, ahogy csinálod. Az a lényeg, hogy mindig a legnagyobb fokozatban menj, ahol még nem szenved az autó.

2021. febr. 12. 10:30
 2/7 anonim ***** válasza:
1-esben szoktunk indulni aztán ha gurul az autó akkor 2-es. 25-30nál jöhet a 3-as. 50-nél szoktam 4-et kapcsolni. 65-70nél 5-be. Ez egy 1.4 benzines autó. Ez ideális mert nem szenved a motor 1000-es fordulaton lefulladás közelében.
2021. febr. 12. 11:55
 3/7 anonim ***** válasza:
2-essel egyet értek pont így váltok én is . 3000 nél feljebb ne pörgesd az fontos
2021. febr. 12. 14:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát én 1.4-es kocsival tanultam, most is az van. Oktató szerint 20-nál 2. 30-nál 3. 40-nél negyedik. 50-nél 5.

Én ugyan sosem figyelem az ilyesmit, úgy váltok hogy jó legyen, de ez kb igaz. Ha tényleg csak gurulgatok, akkor van hogy 50-.nél 5. ben van, mégse szenved hisz csak a sebességet tartom, nem gyorsítok. Ha emelkedő jön, akkor vissza 4-be, ha meg előzni akarok akkor vissza 3. Mondjuk az fontos hogy ez a motor viszonylag alacsony fordulatszámú benzines. 5300-nál tilt, elvileg 2800-nál adja le a maximális nyomatékot.

Érdekes amúgy, apám 2.0 dízel autójával 4.ben mentem, ott ahol enyém simán visz 5.ben.

Szerintem ez nagyon típus függő. Motorjaim közül is van amit 3000-nél inkább elváltok, a másikat meg 6000 alatt nem igen. Pedig mindkettő négyütemű 125-ös, a különbség annyi hogy az egyik max 7000-t, a másik meg 11 ezret forog.

2021. febr. 12. 14:35
 5/7 A kérdező kommentje:

Éppen ez az, hogy nem tudom hol van a 3000. Látatlanban nem tudom megmondani, esetleg csak tippelni. De szerintem addig nem szoktam kihúzatni, csak ha emelkedőn gyorsítok. De amúgyis meg lesz majd csináltatva a fordulatmérő.

2021. febr. 12. 23:02
 6/7 anonim ***** válasza:
hallani fogod nekem nincs fordulatszámmérőm mivel régi suzuki. alapjárat 1000 ahhoz a füled állitsd ha 3x osa az a 3000 amikor elkezd ferrarisodni akkor válts fel ...tudni fogod...ha 2000 ren választ akkor morogva indul ha viszont a motorfék bevág akkor tulpörgetted 4-5 ezren
2021. febr. 13. 10:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Megette a fene, ha a fordulatszámmérőről lesed le, hogy mikor kell váltani.

Különben érdekes, mert amikor szólok (pl. az öcsémre) hogy váltani kellene -akár föl, akár vissza- mindig az a magyarázat, hogy ő még kezdő, és nincs ideje az órát nézni. :D

2021. febr. 23. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!