Különböző sebességnél mennyit foroghat?
Teljesen felesleges ragaszkodni a 2500-nál váltáshoz, mert a körülményektől is függ, hogy hol érdemes elváltani.
Jó, ahogy csinálod. Az a lényeg, hogy mindig a legnagyobb fokozatban menj, ahol még nem szenved az autó.
Hát én 1.4-es kocsival tanultam, most is az van. Oktató szerint 20-nál 2. 30-nál 3. 40-nél negyedik. 50-nél 5.
Én ugyan sosem figyelem az ilyesmit, úgy váltok hogy jó legyen, de ez kb igaz. Ha tényleg csak gurulgatok, akkor van hogy 50-.nél 5. ben van, mégse szenved hisz csak a sebességet tartom, nem gyorsítok. Ha emelkedő jön, akkor vissza 4-be, ha meg előzni akarok akkor vissza 3. Mondjuk az fontos hogy ez a motor viszonylag alacsony fordulatszámú benzines. 5300-nál tilt, elvileg 2800-nál adja le a maximális nyomatékot.
Érdekes amúgy, apám 2.0 dízel autójával 4.ben mentem, ott ahol enyém simán visz 5.ben.
Szerintem ez nagyon típus függő. Motorjaim közül is van amit 3000-nél inkább elváltok, a másikat meg 6000 alatt nem igen. Pedig mindkettő négyütemű 125-ös, a különbség annyi hogy az egyik max 7000-t, a másik meg 11 ezret forog.
Éppen ez az, hogy nem tudom hol van a 3000. Látatlanban nem tudom megmondani, esetleg csak tippelni. De szerintem addig nem szoktam kihúzatni, csak ha emelkedőn gyorsítok. De amúgyis meg lesz majd csináltatva a fordulatmérő.
Megette a fene, ha a fordulatszámmérőről lesed le, hogy mikor kell váltani.
Különben érdekes, mert amikor szólok (pl. az öcsémre) hogy váltani kellene -akár föl, akár vissza- mindig az a magyarázat, hogy ő még kezdő, és nincs ideje az órát nézni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!