Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aramot akartam adni a kocsinak...

Aramot akartam adni a kocsinak es a kabel elkezdett olvadni?

Figyelt kérdés
Lemerult aksinak akartam aramot adni egyik kocsirol a masikra es a kabel pkllanatokon belül olvadni kezdett. Lehet zarlat van az autoban? Egyik pillanatrol a masira merult le.
2021. febr. 10. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A leírásod alapján igen, ez történt.

Lehet zárlat is, vagy csak gagyi volt a kábel.

2021. febr. 10. 19:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Az auton amelyik nem indult esp system fault jelent meg majd nem indult.
2021. febr. 10. 19:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Feltoltott aksival a generator elkezdett izzani,szikrazni, majdnem kigyulladt. Gyorsan leallitottuk, levettuk az aksit a biztonsag kedveert. Most szerelohoz vagy villanyszerelohoZ vigyem?:((
2021. febr. 10. 20:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Forditva tetted rá a két vezetéket, ha rendesen teszed rá nem füstöl sohasem.
2021. febr. 10. 20:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Húha, az elég gázos.
2021. febr. 10. 23:09
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Ha izzás, szikra, meg minden volt gondolom egy teljes tűzijáték zajlott a motortérben akkor inkább az történt hogy nem figyeltetek a polaritásra és rossz helyre ment minden. A generátor is kapta az ívet rendesen szerintem annak kampec. és a vezetékek egy része is mehet a levesbe. A hiba üzenet még a jobbik eset mert időben letiltott a computer így valószínű a nagyobb bajt megúsztátok mert ha a computer is megkapja azt amit a szerencsétlen generátor akkor annak is kampec és akkor már az autó is mehet a kukába úgy ahogy van mert akkor a komplett elektromos rendszernek is annyi lehet.

A kábel olvadás betudható annak is hogy túl vékony minőségtelen bikakábellel próbálkoztatok ami azt a nagy terhelést nem tolerálta egyszerűen.

2021. febr. 10. 23:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Ma visszuk el szerelohoz. Leszereli a generatort es meglatjuk mit lehet menteni belole.
2021. febr. 11. 08:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Na remélem a sok hegesztőkábelből bikakábelt gyártó okoskodó is olvassa ezt. Ha itt nem egy bolti bikakábel van, hanem rendes, több száz ampert is gond nélkül magán átengedő "házi" kábel, akkor ez a mellényúlás vitte volna magával a bikázó autó akkuját, generátorát is. Így meg csak egy filléres kábel ment a kukába, ennyi.

Kérdező: valószínűleg zárlatos lett a generátor diódahídja, azért szikrázott és füstölt, pillanatok alatt lemerítve az akkut. Ha a generátor zárlatos, akár jól is rátehetted a bikakábelt, az akkor is elkezd melegedni, mert zárlat van a rendszerben. Az akkud valószínűleg kuka, mert a totális nullára merítést, és huzamosabb ideig nulla töltöttségen tárolást nem tolerálják jól.

2021. febr. 11. 08:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Bár most olvasom újra, látom hogy azonnal levettétek az akkut, így csak egy hosszabb téli indításnyi abuzálást kapott, valószínűleg nem lett semmi baja az akkunak.
2021. febr. 11. 08:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Szerencsere csak a generator rongalodott. Felujitattak, az aksinak semmi baja. Köszönöm a válaszokat! Eltunt az esp system fault is.
2021. febr. 13. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!