Ha műszakiztatják az autót akkor a legfontosabb dolgokat leellenőrzik?
Karosszéria, fék, futómű állapotát, környezetvédelmi norma helyes teljesítését nézik. Rozsda korrózió nyomait keresik, fék állapotát vizsgálják, futóművet rázópadon ellenőrzik, kipufogó gázból a gyári norma értékének kell megfelelni.
Tudtommal ennyit néznek, úgyhogy egyéb problémára nem fog fény derülni ha azt szeretnéd, úgymint motorikus, vagy elektronikai probléma.
De ez nem ér fel egy szervizbeli nagyvizsgálattal... nem az a profiljuk és idejük sincs ilyenekre. Szóval nem fogják 88 ponton átvizsgálni meg ilyenek.
Közbe eszembe jutott, az alváz- és motorszám meglétét és eredeti állapotát, valamint a rendszámtábláét is nézik.
"Ugye nem csak arról van szó,hogy elviszik aztán lepecsételik a papírt?"
Ezt kicsit nehéz kivitelezni, mióta be vannak kamerázva a vizsgaállomások, és az élő videóra "odafentről" rá tudnak nézni, és ha akarják, meg is szakíthatják a vizsgát, és kimehetnek ellenőrizni az adott autót.
Ha az a célod, hogy át legyen nézve az autó, azt inkább szervízzel csináltasd.
Ha nem megy át műszakin, az nagyobb szívás.
Én jártam úgy, hogy elvittem szerelőhöz, hogy nézze át és műszakiztassa le, és legyen szíves külön nézze meg a jobb hátsó féket mert valami hangja kezdett lenni.
Másnap hívott, hogy kész a műszaki és minden szuper.
Rá egy napra elmentem az autóval az ország túlsó végére, beállok a parkolóba, kézifék után nagy kattanás, szétesett a fék darabokra.
Szóval olyan nagyon nem nézik meg, ahhoz szerelőhöz meg nem viszek autót azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!