Skoda Octavia 3. szériából melyik változatot vegyem? 1.4 TSI vagy 1.6 CR TDi.
Azt veszed, amelyiket szeretnéd.
Igazából mi és sokan mások is annyit tudnak neked mondani: hosszú utakra dízel, rövid távra benzin.
De ezt szerintem te is tudod.
Én nem járok sok hosszú útra, de dízelem van.
Óvatos vezetéssel és sűrű olajcsere, s nem viseli meg csak a részecskeszűrőt. Ha 30 ezrenként tisztíttatod akkor baja nem lesz.
1.4 tsi nem a megbízhatóság csúcsa. Ha benzines akkor sima szívó 1.6 102 ló bse motorkód a legjobb belőle,mert nincs benne egr.
Dízelbe jó az 1.6 de olyat vegyél amivel pályáztak és nem Bp utcáit rótták.
Igazából az évi használatot nem tudom előre megsaccolni, mivel a családban első saját autó lenne és buszhoz vagyunk szokva, de elég nehézkes időnként a közlekedés, így biztosan járnánk az országot is, nem csak a városban használnánk.
Azért merült fel bennem a kérdés mivel én dízelt szeretnék a megbízhatóság miatt, de a benzin ára olcsóbb így a család affelé fordulna. Viszont a benzines ára használtan sokkal több (fél millióval kb), így még egy pont részemről az 1.6TDi-nek
Nagyjából heti 2-300km lenne egyébként ha mindenképp mondanom kellene valamit, plusz nyáron havonta egyszer ezen felül kb +1200km.
Így az évente kb 20000km összesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!