Kinek mi a véleménye a budapesti vezetéskultúráról?
Szerintem tűrhető. Budapest és egy másik vidéki megyeszékhely között mozgok. (Gyorsan hozzáteszem lakhelyem szerint hivatalosan nem vagyok budapesti.) Ami Budapesten van, az még istenes. Vidéken ezerszer rosszabb a helyzet a sok vezetni nem tudó analfabéta miatt. Ugyan ezt tapasztalom az utak állapotával kapcsolatban is. Mindenki a budapesti utakat szidja. Pedig az országban máshol sincs tükörsima aszfalt. Sőt, sok helyen még rosszabb.
Budapesten is van jó sok barom, persze. Abszolút értékben biztos több mint máshol. De ha százalékosan nézzük, már nem olyan rossz a helyzet.
Én azt látom, ha vidékre megyek ott sokkal kevésbé figyelmesek, sokkal kevésbé előzékenyek az emberek, mindenki megy amerre lát.
Még régen gyalogosként is azt tapasztaltam, hogy Pesten elég hamar megállnak, átengednek, vidéken megyeszékhelyen ez tök esélytelen volt, simán elütnének.
Autósként is ezt látom, jobban oda figyelnek az emberek egymásra, muszáj is a sok autó miatt. Viszont jobban be is engednek, jobban segítik a forgalmat.
Nyilván vannak kirívóan pofátlan esetek és a nagy számok törvénye alapján Pesten ebből több van. De arányait tekintve kevésbé vészes mint a vidéki nagyvárosok.
Ismerősi körben vegyesen ítélik meg a Pesti forgalmat.
Valaki azt mondja, hogy teljesen őrület, pedig vidéken vezetni tanít az illető. Másik ismerős meg azt mondja, hogy sokkal jobban "visz a forgalom".
Vagy arra emlékszem sok évvel ezelőtt mindig azzal jöttek, hogy a Pesti forgalom mennyire agresszív, meg ha nem azonnal indulsz a lámpánál már dudálnak és mindenki dudál.
Ehhez képest ha rám dudáltak azt mindig vidéken tették. Azt is azért, mert 1 tized másodperccel a zöldre váltás után kanyarodtam be benzinkútra. Mert a mögöttem jövő türelmetlen annyira sietett, hogy tankolás után kényelmesen neki állt ablakot mosni, keréknyomást mérni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!