Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérlés állítása ilyen módon?

Vezérlés állítása ilyen módon?

Figyelt kérdés
Adott egy sima, szijas autó vezerlesenek cseréje. Ugye meg van jelölve vezermutengely tárcsa és a főtengely tárcsa is, és jelre kell állítani, hogy minden klappoljon. Ha mondjuk én, mielőtt veszem le a vezérlést, nem rögzítem a tengelyeket, csak egy találom pontot bejelolok a tarcsakon, és a blokkon, vagy amihez közel van a tetszőleges pont, aztan a vezérlés elmozdulasa esetén erre az általam jelölt pontra állítom vissza, akkor a végeredmény ugyanaz, mintha a jelolesre állítanám? Ha minden igaz, ugyanúgy jó pozícióba van akkor is a vezérlés vagy valamit figyelmen kívül hagytam és nagyon nem?
2021. febr. 4. 22:00
 1/6 anonim ***** válasza:

A szerelők is így csinálják. Amennyiben jól húz az autó, jó az alapjárat, valószínű jó helyen van a vezérműszíj a jelek szerint.

Megjelölik a bordáskerekeket(a vez.szíj burkolathoz általában), és felrakják az új szíjat.

Csak hát nem mindegy mennyire feszíted meg, hidegen lazább a szíj, mint melegen, ha hidegen feszesre állítod, üzemmelegen agyonterheli a görgők felfogatását, letörhet! (motorcsere)

Általában a leghosszabb részen a szíjnak 90 fokkal elfordíthatónak kell lenni.

A szíjfeszítő minden típusnál más, nagyon meg kell nézni, meg rendesen legyen elhúzva a csavarja.

2021. febr. 4. 22:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Annyira nem nagy kaland jelre tekerni a vezérlést..
2021. febr. 4. 22:51
 3/6 D. Brasco ***** válasza:
Azért kell jelre allitani mert akkor semmi nincs "terhelés alatt" tehat nem " feszül" pl a vezerműtengely , es nem fog tudni magatol elfordulni......az nem baj ha te magadnak pluszba bejelolsz ezt-azt de tenyleg nem egy nagy cucc a gyari jelre huzni es az a biztos
2021. febr. 4. 23:06
 4/6 anonim ***** válasza:
65%

Te se cseréltél még szíjat dohc motoron. Hiába teszed jelre, valamelyik vezérműtengely 2-3 fogat odébb fog ugrani. Nem véletlenül kell stiftelni őket.

2021. febr. 5. 06:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell őket stiftelni :D

De tudni kell hogy mi mennyire mászik el.

Ja és miután fent van a szíj, úgyis át kell forgatni a motort jópárszor. :)

Ja. kb egy hete tettem fel utoljára dohc-ra vezszíjat, bár tudom nem nekem szólt a #4-es üzenet.

2021. febr. 5. 10:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Süket duma...
2021. febr. 5. 19:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!