A fiataloknak mi jön be annyira régi autókon?
A legjobb (legélvezhetőbb, legjobb vezetési élményt nyújtó) autókat a '80-90-es években gyártották. Ez tény. Az autógyárak már elég gazdagok voltak ahhoz, hogy a világ legjobb mérnökeit is megfizethessék, de még nem kötötték gúzsba a kezüket a politikusok az emissziós szabályokkal.
Rendkívül jó volt a méretük (a mai autók úgy néznek ki mellettük mint a jóllakott óvodások, vagy ahogy a Hangyász mondta, mint egy TEK-es mindenféle testpáncéllal felöltözve), ezáltal a súly/teljesítmény arányuk is jobb volt.
A '80-as évek volt az igazi vad korszak, a '90-es években pedig már megjelentek azok a technikai újítások, amik védték az utasokat és könnyítették a vezetést (légzsák, abs, szervo, stb.). A 2000-es években jött a nagy mélyrepülés. A gyártók már nem élvezhető autókat gyártottak, mivel a biztonság és a környezettudatosság miatt az autók elkezdtek hízni, egyre nagyobbak, tömegesebbek lettek, az elektronika is egyre inkább beleszólt mindenbe. Nem azt mondom, hogy rossz ez, az átlagsofőrnek, átlagfelhasználónak még jobb is. De azoknak, akik élményre vágynak, de a motorozást nem szeretik, azoknak csakis a retro autók maradnak, amikkel lehet csapatni.
13as
Igen ez is van. Fiatalon nincs kedve az embernek gyűjtögetni egy drága, fiatal autóra, hiába van jó, stabil jövedelme. De egy régi autót megveszel olcsón, azt lehet csinosítani, javítgatni, mikor van pénzed, ha egyébre kell, akkor letámasztod az autót, nem nagy érték. Ez is egyfajta élvezet, mikor egyre szebb és jobb lesz a régi autó. Én kb 15 éve így építettem huszonévesen egy lerobbant E30as 325ös BMW-t ami már akkor is réginek számított, de annyi élményt és szép emléket adott, hogy sosem bántam meg a sokszázezret, amit rálocsoltam akkor csórón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!