Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamionhoz külföldre milyen...

Kamionhoz külföldre milyen ADR vizsga kell?

Figyelt kérdés
Német cégek álláshirdetéseit nézegettem, és majdnem mindenhol kérik az ADR vizsgát, még olyan cégek is akik 99%-ban nem adrt visznek. Itthon ugye ez nem szokás, utána néztem ennek az adr-nek és eléggé sok fajtája van. Most melyiket kérik? Mert csak annyit írnak, hogy ADR, ponyvás munkákat nézegettem, akkor a darabárus kell? És azon belül még van ilyen t1,t5,t9 stb... Van valakinek tapasztalata?

2021. febr. 1. 15:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10-es, szombaton álltam ki Ausztriában egy parkolóba, kút előtt egy ADR-est ellenőrzött a Polizei. Kiintettek engem is. Alap kontroll, kérte a hóláncot, az ADR-esnek meg az ADR felszerelését is átnézte részletesen. Szóval ez nem igaz hogy a rendőr nem veszi ki...
2021. febr. 8. 15:20
 12/14 anonim ***** válasza:

"Szóval ez nem igaz hogy a rendőr nem veszi ki..."

Ha megvan a képzettsége az ADR ellenőrzéshez akkor természetesen kivehet, de ez a legtöbb esetben csak a közlekedésrendészethez tartozó rendőrök egy részének van meg. A mendemondában az szerepel, hogy ha nyitva a tábla akkor a rendőr egyből kivesz. Ha nyitva a tábla akkor csak bizonyos rendőr vesz vagy más ellenőrző szerv, a többi rendőr ( úgy az állomány 95%-a ) hozzád sem fog szólni.

2021. febr. 8. 16:35
 13/14 A kérdező kommentje:
hát pedig én is láttam, hogy míg téged adr nélkül egy sima kontrolon ahova minden kamionnak be kell menni tovább engednek, addig az adr-est ott tuti kiveszik, meg pl Wolfurtban is a vámplaccon szerencsétlen ADR még le se parkolt a rendőr már ugrott is oda hozzá, pedig az nem kontrollplacc
2021. febr. 8. 21:04
 14/14 anonim ***** válasza:

"a rendőr már ugrott is oda hozzá"

De az olyan rendőr volt, akinek volt erre képesítése és ellenőrzési jogköre. Sima mezei rendőr ilyet nem fog kontrollozni, mert fogalma sincs róla.

2021. febr. 9. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!