Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi levezetett kilométer...

Mennyi levezetett kilométer ad hamis tapasztalat érzetet?

Figyelt kérdés

Gyakran témába kerül, hogy a friss sofőrök eleinte ugyan óvatosabbak, de rövid időn belül úgy érzik, hogy elég tapasztalatuk van, és ez gyakran okoz problémákat, mivel úgy gondolják, hogy többre képesek mint amire valójában.

Nagyjából mennyi az a kilométer, aminél nagy átlagban egy fiatal sofőr már tapasztalt, és mennyi az amelyik még hamis érzetet ad?

2021. febr. 1. 09:29
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ez egyén-függő. Valaki már pár száz kilométert önállóan levezetve azt érzi, hogy roppant tapasztalt, valaki pedig még pár ezer kilométer után is mazsolának érzi magát a forgalomban.

Ettől függően, hogy kinél mennyi km-nél "érkezik meg" a valódi tapasztalat, nagyon eltérő lehet.

2021. febr. 1. 09:35
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Van olyan ismerős aki több mint 10 éve vezet, (naponta) és még most is azon aggódik, hogy jaj még mennyi mindent nem tapasztalt meg a forgalomban, hogy mennyi balesetet lát a TV-ben, és bizony-bizony, a vezetés az a "féllábbal a sírban, fél lábbal a börtönben" állapot.

És van a másik véglet, akinek elsőre sikerült a vizsga, agyba-főbe dicséri a család(mivel csak neki van egyedül jogosítványa) és néhány jól sikerült hétvégi autókázás után már büszkén hirdeti magáról, hogy ő a profi sofőr.

Bizonyára vannak erről a hamis érzetről is statisztikák, de szerintem ez csupán a vezető józan önértékelésétől függ, és egyáltalán nem a megtett kilométerektől.

2021. febr. 1. 09:54
 3/9 anonim ***** válasza:
31%

Nem ettől függ tesa 😉

Majd ha külfoldon idegenben jol tudsz vezetni akkor leszel tapasztalt.

Az mondjuk igaz hogy kint nemetben egy elmeny vezetni idehaza meg...

Egy index balra mar be is engednek nemetben.. itthol meg azert is odalép nehogy beengedjen...

2021. febr. 1. 09:57
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Valaki 100km után azt hiszi, hogy autóversenyző, van aki fél millió után is óvatos.
2021. febr. 1. 10:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek más, ezért leírom a sajátomat. Nekem 3 hónap után volt olyan érzetem, hogy megy, ezért belementem veszélyes szitukba. Nem vagyok rá büszke, de így volt. Még 3 hónap után jöttem rá hibáimra és kezdtem el igazából jól vezetni. Tehát nekem fél év kellett jogsiszerzés után, hogy jól menjen egyedül. Azt ajánlom mindenkinek, hogy nagyon óvatosan vezessen az első fél évben, amíg ráérez az autóra, megtanulja a magyar közlekedési morál veszélyeit stb.
2021. febr. 1. 11:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
2 hónap után kicsit túl bátran mentem mindenhová, 1 év után már egyedül mentem Németországba. Kicsit túl magabiztos voltam, utólag belátom, de kellett is az, hogy megismerjem a határaimat, meg így gyűjt az ember tapasztalatot. 100 ezer km után már mondhatja magát mindenki tapasztaltnak, de az a baj, ez sem egyforma, mert aki mondjuk Győr - Budapestet járja napi szinten, ugyanazon az útvonalon, az szart sem ér, mert nagyrészt egyenes autópálya (oké, az M1 nem könnyű terep, de akkor is), és semmi újdonság nincs. Nagy tapasztalatot akkor szerzel, mikor gyakran jársz új helyre, ahol előtte sosem, mindenféle útviszonyokon, szerpentinen, főúton, autópályán, mindenütt, és lehetőleg külföldön is.
2021. febr. 1. 11:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyén- és életkorfüggő. Az egyén oldaláról már taglalták a kérdést, az életkor pedig az idő előrehaladtával óvatosságra int.
2021. febr. 2. 12:32
 8/9 veterán vas ***** válasza:
100%

#Miquel!

A megjegyzésed második felét, inkább feltételes módba tenném.

Vagyis, "az életkor, az idő előrehaladtával, JÓ LENNE ha óvatosságra intene".

Sajnos van néhány olyan ismerősöm, akik azt gondolják 60 fölött is ugyan olyan gyorsak egykor és semmit sem koptak a reflexeik.

(pedig DE! mondaná Boborján)

2021. febr. 2. 12:44
 9/9 anonim ***** válasza:

En is azt mondom, hogy egyen függő. Elmondhatjuk azonban, hogy az első kormany wlőtt eltöltött izzadós par ezer km utan jöhet egy batorsaghullám.

Ezt egy vezetestechnikai trening frankon lehűtheti! ;)

Es akkor a bukkanoban előző akarmilyenes életünk vegéig hozhat olyan szituba meg extrem szabalykövetőkent is, hogy passz mi a jó megoldás!

2021. febr. 25. 11:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!