Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rally autóknak minek rendszám?

Locos kérdése:

Rally autóknak minek rendszám?

Figyelt kérdés
Közvetlen forgalomba nem közlekednek a versenyekre való szállítás is traileren történik
2010. aug. 15. 17:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem minden rally autót visznek traileren én már sokszor láttam a városban ilyeneket furikázni konvolyban
2010. aug. 15. 17:51
 2/11 anonim ***** válasza:

Mert nem minden rally autó, rally autó.Sok olyan géposztály van ahol rendes közúti forgalomban használható autó fut(van amelyikben előírás is!).Csak a speciálisan rallyra tervezett és gyártott gépekről szokták lehagyni a rendszámot mert azok nem is mennének át semmilyen műszaki vizsgán a speciális kialakítás miatt(pl. a WRC-k).

És az előző hozzászólás is valós, a fent említett géposztályban szereplő autók sokszor lábon mennek versenyre, nem tréleren.

2010. aug. 15. 17:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Ígyvan, bár sok kérdést hagy maga után, pl hogy hogyan ellenőrzik hogy közúton mindig kikapcsolják-e az ALS-t...? :) Különben én nem tartom jó dolognak, évekig laktam Egerben, minden évben program volt, és nem éppen szabályosságukkal tűntek ki a forgalomból.
2010. aug. 15. 18:07
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

A legtöbb Rallye autónak vannak hivatalos papírjai.

Mivel 1 nap több gyorsasági van, és ezek más és más helyeken ezért kell nekik a rendszám, mert a 2 gyors között nekik forgalomban kell megtenni azt a távot (ETAP).

Az meg egy hatalmas nagy tévedés, hogy a WRC-knek nincs rendszámuk és nem mennek át a vizsgán.

Mivel minden szabályos benne, mivel az alap 1 gyári autó.

Az más kérdés, hogy szinte mindent kicserélnek benne, de az is hivatalosan történik.

Egyedül az ilyen dzsumbujda versenyeken induló rincsderbys ladákon meg összetákolt szarokon nincs rendszám.

A normális hivatalos, gépkönyves versenyautókon mind van rendszám, amivel közlekedhet a forgalomban.

2010. aug. 16. 03:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Apukám!

Küldök egy linket amin elolvashatod milyen autók kaphatnak műszaki vizsgát(és így rendszámot).Ebből láthatod hogy a wrc-kategória egyes gépei nem rendszámozhatók(van olyan ami igen, de nem is állítottam hogy nincs ilyen).Az a másik óriási tévedésed hogy átlagos utcai autó a wrc csak átalakítva, hát annyi igaz belőle hogy a váza hasonlít rá.Wrc nem úgy készül hogy fognak egy utcai autót és szétszedik, hanem külön speciális vázszerkezetet gyártanak és arra építik az autót.Na itt a link, hátha tanulsz belőle, remélem arra magad is rájössz mi nem stimmel ahhoz hogy rendszámozható legyen a gép! [link]

És egy link a wrc születéséről: [link]

2010. aug. 16. 09:35
 6/11 anonim ***** válasza:
A wrc autókon általában külföldi rendszám van, ha jól tévedek :) Nálunk elég lehetetlen ezeket forgalomba helyezni, ahogy az épített autókat is.
2010. aug. 16. 09:37
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszotokat!:D több napig gondolkoztam rajta de most végre megtudtam hogy minek is a rendszám!:D
2010. aug. 16. 10:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Jó, akkor a Rallyt meg a Rallycrosst ne keverjük össze.

A rallycrossos "WRC"-ken valóban nincs rendszám, mert azokat traieleren odaviszik és 1 zárt körpályán mennek míg a verseny tart.

A rallyban nem létezik olyan WRC, olyan autó amin nincs rendszám.

Különben 1 gyorsaságiról, hogy menne át a másikra?

Beér a célba, átmegy az i.e-n és feláll a trailerre a másik gyors rajtjába meg leteszik?

Ne hülyítsük már az embereket.

Ismét mondom, itt az ORB-ről van szó nem a rallycrossról, sem a roncsderbyről. Am meg igen az alap 1 gyári autó full nullára kipucolva aztán megerősítve, és a megtervezett alkatrészek beszerelése. Biztosan ők állnak neki 1 komplett kasztni kialakításhoz és véletlen pont ugyanúgy néznek ki mint az utcai társuk. Ne nevettess már ;)

1 olyan WRC-t mutass, amin nincs rendszám.

2010. aug. 16. 12:38
 9/11 anonim ***** válasza:
egyszerű raknak rá P-s rendszámot és kész
2010. aug. 16. 13:44
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

Itt egy a több ezer képből amin nincs rendszám wrc-n !

És ne keverd a dolgokat, a verseny ideje alatt rendszám nélkül közlekedhetnek a gépek, a verseny kijelölt útvonalán,tehát se tréler se P-s rendszám nem kell, de helyes hozzászólás volt ki felvetette a P-s rendszámot, valóban azt is használják, de legtöbbször a tréler jön még szóba(pl. külföldön szokás, de itthon is alkalmazza egy-két csapat azt hogy nem is mehet lábon egy speciál gép az üzemidő csökkentése miatt!).

2010. aug. 16. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!