Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ahhoz, hogy beiratkozzak...

Ahhoz, hogy beiratkozzak autósiskolába 16 évesen, kell a szülő bármilyen beleegyezése, vagy nyilatkozata?

Figyelt kérdés
Persze itt nem csak a beiratkozásra értem, hanem minden velejáró vizsgára, arra hogy kiskorúként vezethessek, meg ilyenekre. Lényegében az a kérdés, hogy meg tudom-e úgy szerezni a jogsit, hogy jogi úton ne üközzek anyámba.

2021. jan. 25. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az elejen kell alairas,amikor beiratkozol, viszed a papirjaid, bizonyitvanyod. Vezetes orakhoz ugy emlekszem mar nem.
2021. jan. 25. 17:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"7. Jelentkezés feltétele: jelentkezési lap kitöltése, betöltött 16 és fél életév, tanulói szerződés megkötése, a tájékoztató alapján. Kiskorú esetén, szülői beleegyezés."

[link]

2021. jan. 25. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2021. jan. 25. 17:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálam nem kellett a beiratkozásnál. Mármint, jött velem szülő, de neki semmit sem kellett aláírni. Sőt, én utána elkísértem több szintén kiskorú ismerősömet is az autóiskolába beiratkozni, soha egyikőjüknél sem volt probléma, hogy szülő nélkül ment.

Meg a vezetés óráknál is, mikor az oktatónak fizettem, nem kellett szülő, se semmi. Odaadtam a pénzt, és ennyi.

De lehet van, amelyik autóiskolánál nagyon nézik az ilyet, de amelyikhez én jártam, ott úgy tűnik nem érdekelte őket. Szerintem ott főleg azt nézték, hogy ugye fizetek, és ennyi, a többi nem számít.

2021. jan. 26. 00:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kiskorú, hanem fiatalkorú.

Nem kell.

2022. máj. 29. 10:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!