Van egy opel astra h 1.9 cdti autóm vásárlás után 1 nappal megadta magát a váltó szétrepedt ha jól tudom a bowdenes fém résznél mitől?
Figyelt kérdés
150le a kocsi, (dízel) 5-ben megyek vele 120 környékén (6 sebességes) és váltottam volna üresben hallottam egy tompa amolyan ütődő hangot és már csak "fityegett" a váltókar, kiderült h 5-ben ragadt és nem lehet kiszedni mert megrepedt valami így teljes váltó csere, a kérdés az lenne hogy mitől? esetleg rossz olaj? vagy kuplung már kopott volt és nem jól illeszkedett? a valtó előre és hátra ment de oldalra már nem. z19dth motorkód. Előre is köszönöm a válaszokat2021. jan. 21. 11:33
1/8 anonim válasza:
Ezt érdemesebb lenne azzal megkonzultálnod, akitől vetted, illetve egy szerelővel.
2/8 anonim válasza:
M32-es váltó... Típushiba, hogy gallyara megy. Bár inkább a csapágyak szokták megadni benne magukat. Gondolom nem véletlenül akartak tőle megszabadulni és adták el. Keress egy bontottat, vagy teljes felújítás és jó darabig nem lesz vele baj!
3/8 Slapec19 válasza:
Szia. Apáméknak van ilyen autójuk. Nekik tavaly nyár közepén adta meg magát. Előzmény annyi volt, hogy főleg 5.-ben gázadásra búgó hangot hallottak, de egyébként gázadáskor és elvételkor a váltókar előre-hátra mozgott. Csapágyas volt, ki is ütötte magát a váltóból, amikor félre állt, onnan még saját lábán elment a legközelebbi benzinkútra (autópályán mentek). Bontóból 120 Eft-ért sikerült egy jót kifognia a szerelőjüknek.
4/8 A kérdező kommentje:
1# válaszoló Igen vissza is akartam vinni de egyébként ha nem megy bele az eladó hogy vissza veszi ilyenkor csak polgári per lehetséges(rendőrség mondta) persze valószínűleg a rejtett hiba miatt biztosan megnyerném de sok idő és pénz így maradt az autó.
2021. jan. 22. 15:34
5/8 A kérdező kommentje:
2# válaszoló igen vettem egy bontottat remélem beválik :)
2021. jan. 22. 15:36
6/8 A kérdező kommentje:
3# válaszoló Sajnos nekem mindenféle előzetes dolog nélkül történt én most 100 ezerért szereztem, azóta nem volt gond a tiétekkel?
2021. jan. 22. 15:37
7/8 Slapec19 válasza:
Nem volt gond. Azóta kb 9-10 ezret mentek vele és úgy működik mintha vadonat új lenne a váltoja. Azt hozzá kell tennem, hogy apámék gépébe van 260 ezer km és a "rossz váltóval" mentek így kb 20 ezret, mikor megadta magát. Sok sikert az új váltóhoz.
8/8 A kérdező kommentje:
Na ezt örömmel hallom. Továbbra is gondmentes utat nektek és köszi szépen.
2021. jan. 22. 22:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!