Féltengelynél ereszt a váltó olaj?
Sziasztok.
Nem rég cserélni kellett a váltót, kuplungal együtt. A váltó tartóbak eltört és cserélni kellett az egészet. Bontott váltó került bele. Később észrevettem, hogy amikor megyek vele egy darabig és bemelegszik az olaj akkor a fél tengelynél szivárog az olaj. Nem folyik, nincsa tócsa, időnként van egy cseppnyi pötty. Menet közben nem tudom cseppen-e el.
Máshol nem folyik.
Az a kérdésem, hogy ha eléri a féltengely szintjét akkor nem szivárog többet?
Mennyi olaj marad benne?
Lesz kár ez miatt?
Valakinek volt már hasonló tapasztalata?
Időnként ha üresbe van téve hangos a váltó. Ha benyomom a kuplungot megszűnik a hang, ha gurulok egy kicsit és újra üresbe hagyom nincs hang. Ha meleg a motor akkor nincs hang. Nem mindig van ez.
Ez a jelenség mitől van? A másik váltótól?
Vayg az új kuplungtól?
Most nem tudom elvinni autó szerelőhöz, több ok miatt.
Skoda Felicia 1999-es 1.3 MPI.
7 napból 6 napot megyek vele:170 km-t. munkás autó.
A két karika jelőli a helyet ahol vannak a cseppek.
Szimmeringes. Mindenképp cserélni kell majd a szimmeringet ott ahol ereszt, ki kell hozzá venni a féltengelyt. Féltengely szintje alá ne nagyon menjen a váltó-olaj, az már erős probléma, szét fog hullani a nem megfelelő kenés miatt relatív hamar.
2,7 liter megy bele egyébként, kb a fele marad benne ha odáig leereszt.
A hangra nem tudok mit mondani. Nekem zakatol, odavan a váltóm, mert a kapcsolórúd kivezetésnél szép lassan elment a váltóolajból kicsit több, mint 1 liter, meg egyéb bajok is voltak már vele, szóval már megvan az "új" váltóm nekem is.
Nem kell rohanni vele, de azért egy hónapon belül mindenképp meg kellene ejteni a szimeringezést szerintem. Ha fütyül 5-ik sebességben, akkor az oldaldekni alatt a csoportkerék anyát is meg kell húzni, szeret lelazulni.
Az a baj, hogy a közel jövőben nem fogok tudni menni autó szerelőhöz. És anyagilag sem fog menni most. Azért kérdeztem, hogy kb mekkora ez a probléma és meddig bírja így?
Mondom indőnként 1-2 cseppet látok csak és csak akkor, amikor már meleg a váltó olaj.
Ebben az évben júniusban fog lejárni a műszakija. Azelőtt szeretném megcsináltatni. Ha meg van a műszaki akkor adok a kocsinak kb 2 évet mert már nagyon öreg.
Ha így csöpög akkor ha eléri a féltengely alját akkor abba mara nem? Csak nem lesz meg a megfelelő mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!