Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Féltengelynél ereszt a váltó...

Féltengelynél ereszt a váltó olaj?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nem rég cserélni kellett a váltót, kuplungal együtt. A váltó tartóbak eltört és cserélni kellett az egészet. Bontott váltó került bele. Később észrevettem, hogy amikor megyek vele egy darabig és bemelegszik az olaj akkor a fél tengelynél szivárog az olaj. Nem folyik, nincsa tócsa, időnként van egy cseppnyi pötty. Menet közben nem tudom cseppen-e el.

Máshol nem folyik.

Az a kérdésem, hogy ha eléri a féltengely szintjét akkor nem szivárog többet?

Mennyi olaj marad benne?

Lesz kár ez miatt?

Valakinek volt már hasonló tapasztalata?

Időnként ha üresbe van téve hangos a váltó. Ha benyomom a kuplungot megszűnik a hang, ha gurulok egy kicsit és újra üresbe hagyom nincs hang. Ha meleg a motor akkor nincs hang. Nem mindig van ez.

Ez a jelenség mitől van? A másik váltótól?

Vayg az új kuplungtól?

Most nem tudom elvinni autó szerelőhöz, több ok miatt.

Skoda Felicia 1999-es 1.3 MPI.

7 napból 6 napot megyek vele:170 km-t. munkás autó.

[link]

A két karika jelőli a helyet ahol vannak a cseppek.

2021. jan. 17. 22:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Szimmeringes. Mindenképp cserélni kell majd a szimmeringet ott ahol ereszt, ki kell hozzá venni a féltengelyt. Féltengely szintje alá ne nagyon menjen a váltó-olaj, az már erős probléma, szét fog hullani a nem megfelelő kenés miatt relatív hamar.

2,7 liter megy bele egyébként, kb a fele marad benne ha odáig leereszt.

A hangra nem tudok mit mondani. Nekem zakatol, odavan a váltóm, mert a kapcsolórúd kivezetésnél szép lassan elment a váltóolajból kicsit több, mint 1 liter, meg egyéb bajok is voltak már vele, szóval már megvan az "új" váltóm nekem is.

Nem kell rohanni vele, de azért egy hónapon belül mindenképp meg kellene ejteni a szimeringezést szerintem. Ha fütyül 5-ik sebességben, akkor az oldaldekni alatt a csoportkerék anyát is meg kell húzni, szeret lelazulni.

2021. jan. 18. 11:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a közel jövőben nem fogok tudni menni autó szerelőhöz. És anyagilag sem fog menni most. Azért kérdeztem, hogy kb mekkora ez a probléma és meddig bírja így?

Mondom indőnként 1-2 cseppet látok csak és csak akkor, amikor már meleg a váltó olaj.

2021. jan. 18. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Értem, hogy egykét cseppet látsz, sok si csepp sokra meg, menet közben elég nehéz felmérni azt is, hogy mennyi folyik el, de két hónapnál tovább a fent leírt napi kilóméterrel én nem húznám tvább, mert akkor tényleg el fog fogyni az olaj annyira, hogy 2 éven belül megint váltófelújítás lesz a vége, mert lecsapágyasodhat. Ha van időd és műszaki affinitásod, szimmering nem nagy tétel, meg váltóolaj se vész, cserélni se halálos, az újra kell vigyázni, mikor beteszed, hogy ne cseszd szét.
2021. jan. 18. 17:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Ebben az évben júniusban fog lejárni a műszakija. Azelőtt szeretném megcsináltatni. Ha meg van a műszaki akkor adok a kocsinak kb 2 évet mert már nagyon öreg.

Ha így csöpög akkor ha eléri a féltengely alját akkor abba mara nem? Csak nem lesz meg a megfelelő mennyiség.

2021. jan. 18. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!