Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell cserélni egy...

Miért kell cserélni egy autónak a motorját?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy 1.5 benzin, 2004-es Hyundai Accentet és megtudtam, hogy ki lett cserélve a motorja. De, hogy miért volt erre szükség, azt nem tudom. Azért kíváncsi lennék.

Nektek milyen ötleteitek vannak, miért cserelhették ki a motorját? (Kíváncsiságból)

2021. jan. 16. 21:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, egy motor állapotát nem lehet kilóméterben mérni, max üzemórában. A kilóméter sokkal inkább fontos a futóműnél.
2021. jan. 16. 21:44
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az accentnek van egy tipus hibája.. úgy csetteg a motor, hogy elsőre ijesztő. lehet én is kicseréltetem majd. ha el akarom adni. konkréten mindent kicserélnek benne is csörög valami. (nem érdekel mi) majd betolom az árokba, vagy kicserélem én is :-)
2021. jan. 16. 22:00
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A saját autómban is cseréltek motort. De ennek tudatában vettem meg. Így kb kétharmad árban jutottam hozzá, mintha ez nem történt volna. Hozzáteszem, hogy 2012-ben vettem az autót, azóta is a tulajdonomban van. A 9 év alatt bő 200.000 km-t autóztam vele csak én. Gondolom emiatt adták ilyen nyomott áron, sokan idegenkedtek tőle a motorcsere miatt. Lehet nekem csak szerencsém volt, mert az ég világon semmilyen műszaki meghibásodásom nem volt, ami összefüggésbe hozható a motorcserével.

Az én autóm sztorija:

Első tulajdonos megrendelte, nagy boldogan átvette, kifizette 2005-ben. Az autót 6-7 évig használta, amikor is Olaszországban járt vele. Az olajpumpa meghajtó kereke fellazult és nem volt megfelelő olajnyomás. (Ennél a típusnál sajnos előfordul, előírás is lett később, hogy le kell mentegetőzni.) Szóval emberünk vagy nem vette észre a csökkent olajnyomást (mert még nem világított a visszajelző lámpa), vagy csak nem tudott mit tenni, hazajött az autóval. Az autó működőképes maradt, de fura kerepelő hangja lett. Elvitte márkaszervizbe, hogy nézzék meg. Ott megállapították a bajt. A munkalapra szó szerint ez volt írva, motor nem javítható. (Megkaptam minden szervizdokumentumot erről (is).) Így hát az autó motorhibásan aprópénzért ment fel a hasznaltauto.hu-ra.

Amikor is egy illető látott benne fantáziát. Megvette. Vett bele egy bontott fűzött blokkot. Volt ismerőse, akivel kicseréltette. Ő persze nem saját magának vette az autót, hanem szép haszonnal továbbadásra. Az ő nevén összesen 1 hónapot volt az autó. Mert ekkor jöttem én, aki megvettem.

A motorcsere nem volt eltitkolva előttem. És hivatalosan lepapírozva történt. Az eredeti kicserélt blokkot is megkaptam. 7 éves autó volt. Esztétikailag kívül-belül makulátlan, törés, és fényezésmentes, rengeteg hibátlan extrával. Ha nem történik a motorcsere és "normál" árban adták volna, esélyem nem lett volna ilyen autót venni. És ahogy írtam lehet hogy csak szerencsém volt vele, de azóta is boldogan, hibátlanul használom, eszemben sincs megválni tőle.

Szóval akár ez is lehet egy ok, amiért egy autóban motort kell cserélni. De akár más indoka is lehet...

2021. jan. 16. 22:38
 14/15 anonim ***** válasza:
Örülj,legalább nem neked kellett kicserélni fél év múlva :D
2021. jan. 16. 22:51
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi a stroytime-ot :D Ez korrekt, és legalább tudod az "előéletét" a kocsinak.

Örülök, hogy azóta is jól működik.

2021. jan. 17. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!