Dízel vs benzin érzetre?
Sziasztok!
110 le/220nm (tdi)
És
190le/~220nm (szívó benzin)
Érzetre mennyi különbség lehet?
Aki próbálta már esetleg hasonlókat, mennyire szokatlan az egyik a másikhoz képest?
Érzetre.. Mit mondok rá?
Mit mondtok rá? *
Dízel 1900-2400 között adja le~
Benzin meg 5500 körül ~
Mi az hogy érzetre?
Ha nagypapásan vezetsz és 2000-nél elváltogatod, akkor tdi erősebb lesz "érzetre".
Amúgy szerintem valamit benéztél, mert valószínűleg a dieselnél a csúcsnyomatékhoz tartozó fordulatszámtartományt, a benzinesnél a csúcsteljesítményhez tartozó fordulatszámot adtad meg.
Nekem mindkettő van, de automata váltóval...ez mindenképpen kiegyenlíti az "érzetkülönbséget"..
(a benzines tisztább, csendesebb,)
Engem csak érdekelnek a tapasztalatok.
65 Le szívóbenzinből ültem át a Passatba, onnan pedig egy benzinesbe fogok.
Érdekel mit fogok nagyjából érzékelni máshogy.
De ahogy látom nagyon semmit, csak eltűnik a hátba rúgás, cserébe szinte folyamatosan kapni fogom a nyomatékot.
A dízel így az adatok alapján 1.9tdi, a benzines pedig egy 2.2-2.5liter közötti valami.
Alacsony fordulaton minimálisan erősebbnek fogod érezni a dízelt.
Olyan 3500-tól pedig jóval erősebb lesz a szívó benzin. Az a 80le nagyon nagy különbség.
110 le/220nm (tdi) v 190le/~220nm (szívó benzin)
nem éppen jó összehasonlítás; egy jóval nagyobb, erősebb benzinest választottál. Ezek közül logikus, hogy a benzines fog erősebbnek érződni. Ugyanolyan lóerő mellett a dízel az erősebb érzetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!