Mik a nagyobb alufelni jelen esetben (gyári)16 helyett 18 , hátrányai?
adott egy vw passat gyári 205/55/r16 os gumival ez ami az alap az autón,
én viszont szeretnék egy 17, inkább 18 as alufelnit az autóra rakni, de nem tudom hogy ennek mi lehet 18 nál a váltómérete és hogy ezek mennyire és miben befolyásolják a menetteljesítményt fogyasztást stb, leginkább az érdekelne mennyivel menne " rosszabbul" az auto sokkal lassabb lenne ?
érezhetően? tényleg csalna a kilóméteróra meg ilyenek?
#10 Nálunk tegnap nem havazott, eső volt végig. Ennek ellenére még csütörtökön pont egy sószóró haladt előttem. Nem esett semmi, csak nedves volt az út. És már ezért is tonnaszám szórta a sót. Szóval a lényeg, nem kizárólag fél méter hóban sóznak.
Amúgy nekem is alufelnim van télre. Nem ilyet akartam venni, hanem lemezt dísztárcsával. Az előző autómon is ilyen volt. De ez bemutató autóról származó makulátlan, gyakorlatilag új, karcmentes szett volt. Gyári alufelni, középkupakkal, gyári nyomásszenzorokkal. Olyan áron adták, mint a 4 db csupasz lemezfelnit minden nélkül. Így nem tudtam otthagyni. Nem idén vettem az autót. Látott már havat, sót is. És semmi baja.
14: így van, az ég világon semmi baja nem lesz. Az előző autóm 24 éves, még családban van. A gyári alufelnin semmiféle sómarás nincs. A felni az autóval egy idős, és 2011 óta biztosan téli felniké t van használva.
A mostani autóm 2008-as, a téli felnije acél. Már okádék rozsda az egész, és tudom, hogy hiába újítom fel, pár szezon után megint ez lesz.
A kérdéshez: a hátrány a rosszabb komfort. Nagyobb menetzaj, több vibráció, nagyobb ütések az úthibákon. A nagyobb felni sérülékenyebb. Könnyebb megütni, lepadkázni. A nagyobb súly és általában szélesebb gumi miatt kicsit lehet lomhább az autó. Én észrevettem az előző autómnál, ahol 15 és 18 volt a két garnitúra. Emellett drágább rá a gumi. Az előnye, hogy szép és direktebb a kormányzás, feszesebben mozog az autó.
Én amúgy a hazai útviszonyok közt 17-esnél nagyobbat nem szívesen rakok fel átlag személyautó méretben (225/45 R17).
Nem fog szétrázni az autó azért így...
Nyilván két coll különbséget már észre lehet venni, de teljesen élhető még.
215/40R18 pl teljesen jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!