Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikortól szállítható egy...

Mikortól szállítható egy gyerek ülésmagasítóban a nagy gyerekülés helyett?

Figyelt kérdés

Nem igazodok ki a törvényen...

93 centi magas a kisfiam és 14 kiló. Nagyon nehezen viseli a gyerekülést ami körülöleli, mondja sokszor, hogy zavarja. Ugye még nem használható a sima ülésmagasító az autó beépített biztonsági övével?

2021. jan. 5. 17:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezt találtam googleval

"A megfelelő autós gyerekülés kiválasztása különösen fontos, ugyanis ezt fogja a gyermek a leghosszabb ideig használni. Azt, hogy meddig kell a gyerekülés, a tévhitekkel ellentétben nem az életkor határozza meg: elöl 150, hátul pedig 135 centis magasság felett már elhagyható az ülés, ha a gyermek

a biztonsági ővvel biztonságosan rögzíthető,

az őv megfelelően tartja őt,

a pánt pedig nem a nyakánál, hanem a vállánál húzódik.

Amennyiben az alábbi feltételek nem teljesülnek, ülésmagasítóra lesz szükség."

2021. jan. 5. 17:25
 2/7 A kérdező kommentje:

[link]

Én erre bukkantam most, eléggé megijedtem, marad a nagy ülés akkor még vagy 2 évig...

2021. jan. 5. 17:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Vagy inkább még 5 évig. Azt nézem, hogy kb egy 7-8 éves gyerek 135 cm magas. Nem is értem mit gondoltam 😂
2021. jan. 5. 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Min. 135 cm-t el kell érnie, mire a hátsó ülésen szállítható gyerekbiztonsági rendszer nélkül, ha biztonságosan tudod rögzíteni az övvel. Itt használható az ülésmagasító, ha mondjuk a nyakánál éri az öv.
2021. jan. 5. 20:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Tehát jól értem, hogy az ülésmagasító nem számít "gyermekbiztonsági berendezésnek"?
2021. jan. 5. 21:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Vannak olyan kicsit tágasabb gyerekülések, amiknek nincs saját övük, hanem az autó övével tudod benne bekötni a gyereket. Mi ilyet használtunk nagyobb korában kb 125 centiig, aztán kipróbáltuk, hogy magasítóval jó helyen van-e a gyereken az öv, és jó volt, úgyhogy nálunk azóta magasítón ül. Tudom, hogy a számok alapján nem szabályos. Egyébként most lett 135 cm a gyerek és szeptemberben töltötte a 7-et.
2021. jan. 5. 22:55
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, azt kihagytam, hogy nálunk már régóta elöl ül a gyerek, szerencsére ott is be tudtuk állítani hozzá az övet az ülésmagasítóval. Amúgy egy ideig mi is tipródtunk rajta, hogy hogyan szabályos, de a gyerek 7 éve alatt rendőr még rá sem nézett soha, hogy hogy van bekötve meg miben vagy min ül. Gondolom, ha látszatra oké, akkor ők sem foglalkoznak vele különösebben. Úgyis az a fontos, hogy ha baleset van, akkor ott fogja az öv, ahol kell. Egyébként az ülésmagasító azért jobb idősebb gyereknek, mert ők már megértik, hogy nem dőlünk ki poénból az öv alól, meg nem vesszük a hónunk alá stb. A gyerekülésekben ilyet elvileg nem, vagy csak nehezebben tudnak előadni.
2021. jan. 6. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!