Ki, mikor kezdi el nézegetni a következő autóját?
Sziasztok
Eleg gyatra fogalmazás bocsi.
A lényeg, hogy 2m körül szeretnék 7gen Honda Accordot vásárolni majd.
Első saját autom lesz majd, nagyjából decemberre szedem össze a pénzt rá.
Addig nem gáz, ha mégnézek párat szerintetek?
Úgy értem, hogy még nincs kézben az ára?
Ne essék félreértésbe, 3 éve vezetek stb..
Csak hogy ez mennyire idegen tőletek?
Idő mint a tenger..
Csak hogy legyen viszonyítási alapom majd később.
Elég bunkó dolog úgy odamenni valahova, hogy az eladásra kínált autót nézegeted megvételi szándék nélkül. Ne csinálj ilyet! Nézegetheted a hahun, a youtubeon róla videókat, az utcán ha látsz egyet belenézel, de ennyi.
Esetleg ha fizetsz valakinek, hogy csak nézegesd, próbálgasd az úgy ok.
Az elmúlt hónapban 15 ember volt nálam, amikor árultam a Ps5 konzolomat.
Abból az utolsó vette meg, még se érzem parasztságnak amit csináltak.
Akkor nézegetek autót amikor a zsebemben van a rá szánt összeg és szándékomban áll elhozni azt amelyik megtetszik.
Értem én hogy kíváncsi vagy milyen példányokat lehet kapni 2millió körül, de addig még rengeteg víz lefolyik a Dunán, 1 év alatt sokminden változhat.
Váratlan kiadás miatt rövidebb-hosszabb ideig tolódik a vásárlás, megtetszik egy másik típus és inkább olyat vennél, a titkos szerelmedről kiderül hogy csak BMW-sekkel kavar, nyersz a lottón és inkább új Veyront veszel.
Te lehet hogy ráérsz, de lehet hogy az eladó napi 10-12 órát dolgozik és emellett kell a nézelődőkhöz alakítani a programját, akik van hogy sosem érkeznek meg vagy ha meg is érkeznek igazából csak kereket rúgdosni mennek mert pénzük az nincs. Te ráérsz, de tiszteld más idejét kérlek.
Ha mindenképp kereket akarsz rúgdosni, akkor legalább egy kereskedésben tedd.
Mindenképpen kereskedésben tenném csak, bár azt hittem ez egyértelmű.
De leírhattam volna..
Szerintem nem gáz ha a telefonban elmondod az eladónak hogy nincs az autóra pénzed, de szeretnél egy ilyet megnézni élőben, beleülni, a tapasztalatokról hallani ezt azt, ilyenek.
Korrektebb mint odamenni habira, csak nézegetni.
Ha mindenkepp ennyivel elotte eloben szeretned probalni
Akkor kereskedesekbe menj
Ugyis nyitva van
Nezelodni szabad
Aztan max azt mondod nem nyerte el a tetszesed
Őszintén... Én is nézegetek szinte mindent. Olyat is amire lenne pénzem, olyat is, amire nem, olyat is, amit soha nem vennék. De a neten. Nem élőben.
Nem látom mi értelme van ennek amit csinálsz / csinálni akarsz. Ráadásul ne sértődj meg, de nem egy olyan kocsiról van szó, hogy vaaa atyaúristen milyen jól néz ki élőben, vagy milyen ritka, meg kell néznem azonnal, többször is. Egy halál unalmas, tök hétköznapi Accord.
Szóval őszintén? Minek? Nem látom a miértjét. Megnézed. És? Ha tetszik, akkor? Konstatálod, hogy oké, szép. Majd elballagsz, mert amúgy nem tudod megvenni.
Vagy azt mondom nézz meg max egyet. Ülj bele, hogy milyen érzés. Onnantól kezdve a következő 17 pont ugyan olyan lesz. De utcán szerintem nem kell évekig kajtatni, hogy szembejöjjön egy, vagy találj egyet egy parkolóban.
De ha így mész oda, tényleg tisztázd akár előre, akár a helyszínen az eladóval, hogy csak megnézni szeretnéd a kocsit. Nézelődni jössz, nincs vételi szándék. Nem kell ott állnia melletted, ne sertepertéljen, nem akarsz próbakört, nem kell mesélnie a kocsiról, nem kell meggyőzni, ne rabold az idejét. Adja oda a kulcsát egy órára, aztán had nézd meg. Ennyi. Ha normális, azt mondja hogy miért ne. De ezt egynél többször komolyan nem értem miért kell eljátszani :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!