Autóra felvenni hitelt 23 évesen fix, stabil munkahellyel mennyire vállalható az alábbi szituációban?
Fél éve van stabil munkahelyem (lett volna hamarabb is ha nincs a vírus ugyebár, de nem volt felvétel), ahol bruttó 245 az alapom, nettó 350-et is megkeresek akár túlórával. Jelenleg van egy autóm ami nagyjából 1,2 millió forintot ér, tehát ezt eladnám. Illetve van félretéve 800 ezrem. Az általam választott autó újonnan, szalonból 5 millió forintba kerül. Tehát 2 millió forintos önerőm lenne, így kéne még 3 millió forint kölcsön.
Ha fixnek érzitek a munkahelyet, be meritek vállalni? Vagy csak elmennétek érdeklődni különböző bankokba, hogy mik a lehetőségek? Esetleg várjak még, hogy egy éve legyek a cégnél?
Attól tekintsünk el, hogy szalonból felesleges, stb...
23 évesen, 6 hónapos melóra, COVID alatt, csak idióták vesznek fel hitelt!
23 évesnek, 6 hónapos melóra, COVID alatt, csak idióták adnak meg hitelt!
Én nem tettem volna, pedig nekem addigra már 4 éve volt fixen keresetem, de nem ezért nem tettem volna. Kocsi az véleményem szerint egy olyan dolog, amiből olyat érdemes venni, aminek a vásárlása nem okoz túl nagy gondot. Hacsak... és itt most bevallom, én most veszek lízinggel 2 millióért motort, de azzal pénzt fogok keresni, hatékonyabban, mint jelenleg. (Illetve "csak" 2 millió, nem pedig egy autó, ami valószínűleg sokkal drágább.)
Hacsak nem termeli vissza bőven a saját árát. Kisteherautó, furgon stb, ami munkához kell. Akkor szerintem működőképes a lízing.
Ez mind az én saját, szubjektív véleményem. Sokan mások más véleményen vannak, érdemes őket is meghallgatni.
Szoval van egy 1.2 milliot ero kocsid, de neked inkabb ot millios kell, es hitelt vennél fel ra 23 evesen, amit ezzel a fizetessel evekig fogsz fizetni.
Hat jo, azt mondom, oke, te dolgod...HA mar van saját tulajodonu hazad, hitelmentesen. :) Ha ez nincs, facom se venne fel hitelt egy xaros autora, amit evekig fizethetek.
3M hitel 96 honapra (ennel hosszabb futamido nincs) 50e feletti torleszto. Plusz havi 10 a Casco, plusz 1 honapra leosztva kb. 7e a kotelezo biztositas, meg 1-2 ezer a gepjarmuado. Most tartunk havi netto 70e koruli kiadasnal a brutto 250-es fizudbol, de meg egy metert sem mentel vele, nemhogy mondjuk bevetelt termelt volna.
Es akkor a tobbi: benzin (aminek literje lassan megint 400 forint lesz), kotelezo szervizek, az utolagos mokolasaid helyreallitasanak koltsege, csak ugy repkednek a tizezresek...
10 éve vagyok ugyanazon a munkahelyen, 2x annyit keresek, mint te a legjobb hónapokban is, de így sem állalnám be.
Olvass utána mi volt a sváci frank hitelből vásárolt autókkal. Hányan buktak bele ebbe a hülyeségbe.
Ha van 2 milliód autóra (egyébként nincs, mert ez a TELJES vagyonod, de mindegy, te dolgod, hogy mire költöd), akkor 3-5 éves kisautókat vehetsz, vagy 10 éves prémiumokat. Új autókat felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!