Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi ideig töltsem az autó...

Mennyi ideig töltsem az autó akkumulátorát?

Figyelt kérdés

A téli hideg lehúzta az autó akksiját.

12,15 V-on van nagyjából, ami, ha jól tudom kb. 50%-os állapot.

Egy régi biztosítékos töltőm van itthon. Mennyi ideig hagyjam rajta az akksit, hogy reggel induljon az autó, illetve ne keletkezzen kár?

2021. jan. 3. 23:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
inditsd be és hagyd alapjáraton lámpa meg rádió nélkül 10 percig üresben járni
2021. jan. 4. 09:03
 12/14 anonim ***** válasza:
33%

Nem kárörvendő válaszokat adok te szerencsétlen, csak lövésed nincs az egészről. Tipik diplomás ego-ból válaszoló de semmiheznemértő reakciód van.

12.15Volt. aha. szerintem most lemennék a kocsihoz és rátenném a gyújtást lehet mutatna 11.5 voltot, de ráindítok és beröffen. pont.

Ilyen egyszerű ez. ha nem elég az amper akkor nem forgatja meg. akkor irány a töltő és vagy az automatával töltöm addig amig le nem kapcsol, vagy a simával töltöm vagy 10 órát, vagy bebikázom, aztán autózok vele 2 órát.

2021. jan. 4. 11:01
 13/14 anonim ***** válasza:

#10: Gondolom leolvasta egy görbéről. Pl.: [link]

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy különböző típusú akkumulátoroknak különböző feszültség-kapacitás görbéjük van/lehet. Itt az első ábrán alul, szürkével is látható egy ilyen görbe, és ez első nézésre is látható, hogy eltér az előzőtől. [link] És nem azért, mert valamelyik hibás, hanem mert nem ugyanolyan aksikra vonatkozik. Eszerint csak 25-30 %-on lenne a töltöttsége.

2021. jan. 4. 11:06
 14/14 A kérdező kommentje:

A táblázat szerint látható savsűrűség és feszültség arányában mondtam, hogy nagyjából 50%-ban van kisülve.

Igen, ebben igazad van, mindössze próbáltam adatokat adni segítségül.

A lényeg annyi lett volna, hogy lemerült az akksi, nem esett abba a szintbe, hogy szulfátosodni kezdjen, tehát tölthető.

Szerintem egyértelmű, hogy melyikünk írogatott a nem megfelelő hangnemben. Most, ha pld. nem tudok valamit/rosszul tudom, akkor neked nevetni kell, meg húzni a másikat, nem segítőkész választ adni?

Nem kell semmi sablon szöveg, hogy "tipik diplomás ego".

Nem írtam semmi olyat, amivel okoskodnék. Leírtam a specifikációkat a töltőről, és az akksiról.

Az pedig, hogy ugyanolyan modorral válaszoltam, mint amivel te írtál: amilyen az adjonisten...

Mint mondtam, nem indította az autót, próbáltam többször is.

Az indításhoz hirtelen nagy áram kell, és igen, ez simán lehetett a baj, hogy nem volt.

De leírtam azt is, hogy csak egy régi töltőm van, azzal tudom megoldani, tehát se beindítani nem tudtam (#11-esnek válasz), sem bikázni.

Este töltött, mikor már nagyon magas fesz. mellett ment volna már csak a töltés, levettem, 12,75-ön van stabilan azóta is, indította az autót.

Majd autózás közben még tölt a generátorról.

A probléma megoldódott, kaptam kielégítő válaszokat, a negatív hozzászólás felesleges volt, nem tudom, miért volt rá szükség, szerintem mind a ketten tudtunk volna megfelelően eszmecserélni cinikusság nélkül.

Szép napot!

2021. jan. 4. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!