Honnan tudom hogy lassan csereérett a kuplungom?
Ha nagyon magasan fog, akkor van elkopva, de azt inkább ne várd meg.
Viszont ha behúzott kézifékkel el tudja húzni az autót, akkor valószínüleg a kézifék már nincs a topon (vagy a motor bitang erős 😅)
Keressél egy meredekebb dombot, tegyed 4-esbe az autót és adjál nagy gázt. Ha a fordulatszám megnő, de az autó nem gyorsul annak megfelelően, csúszik a kuplungod.
Másik jele az, ha a fogáspont nagyon hirtelen (tehát kicsi a játéka).
Nem értem mit akartok a kézifékkel. Bármelyik elsőkereskes autó elhúzza a blokkolt hátsóját.
Az még jó nem kell egyelőre foglalkozni vele.
Az meg hogy elhuzza a behúzott kézifékkel semmit nem jelent.
Nekem nincs erős autóm de simán viszi behúzva is, csak csúszik a kerék.
Majd ha nagyon fent fog vagy erős gázadásnál felpörög a motor és csúszik a kuplung, akkor érdemes vele foglalkozni.
A pedál helyzete semmit nem mond.
Egy emelkedőn lepadlózod kettesben olyan fordulatról ahol nyomatékmaximumon van. Ha azonnal felbőg és a kocsi nem gyorsul utána olyan mértékben akkor csúszás van.
De ha jobb érzékkel vagy megáldva akkor egyesben párszor megindulva vele is észre fogod már venni, hogy kenődve megy és nem az elpörgő kerék miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!