Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek max.1,6...

Milyen autót vegyek max.1,6 millióból, ami hat évesnél fiatalabb, és gazdaságosan üzemeltethető?

Figyelt kérdés

Le akarom cserélni a kényelmes, viszonylag nagy, 10 litert fogyasztó, minden jóval felszerelt, de öregedő 13 éves kocsimat.

A következő feltételek mentén akarom megtalálni a következő autót:

~1,6 millió max (max max 2m)

6 évesnél fiatalabb

minden hétvégén megteszek 300-350 km-t autópályán (szinte csak erre kell)

két felnőtt, gyerekülés, csomagok számára elegendő hely

alacsony fogyasztás (a jelenlegi 2,5 literes 10 literjéhez képest legyen jó)

a választott típusnak nem a leggyengébb motorú verziója legyen (jelenlegi 10,5 s 0-100 km gyorsulás, tehát ha ez nem is, de mondjuk 12 s közelében)

felszereltség: klíma, elektromos ablakok, elektromos tükrök, légzsák minél több, magasságban állítható vezetőülés és kormány

2010. aug. 13. 10:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Én találtam neked párat.:)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. aug. 13. 10:58
 2/19 anonim ***** válasza:
Külföldön vegyél (németben) akkor mérföldekkel jobbat vehetsz, és ha itthon tgk.ként regisztrálod (csak kell a hátsó ülés mögé egy kutyarács) akkor nincs regadó
2010. aug. 13. 10:59
 3/19 anonim ***** válasza:
41%
[link] szerintem vegyél ilyet, majd most jön a sok bmws lepontozni, de nagyon megéri, 7.5tel elvan, jó a gyorsulása, az 1.6osnak 210 felé van a vége, nagy, kényelmes, jól el lehet benne pakolni, tele van légzsákkal
2010. aug. 13. 11:44
 4/19 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

Én legjobban a Ford Focus C-maxot ajánlom,a ford az egy elég megbizható autó és nem utolsó sorban ez a legszebb is.

2010. aug. 13. 13:00
 5/19 anonim ***** válasza:

2.5 után kicsit erős visszalépés a felsorolt 1,6osok durván 15 másodperces százas sprintje. értem én hogy nem gyorsulási versenyre kell, de néha a biztonságos közlekedéshez, besoroláshoz, előzéshez, forgalom tempójának tartásához elkél a nyomatékos motor.

nincs baj a felsorolt autókkal, ennyi pénzért én is ezeket írtam volna, de 1,6ossal elég göthösen megy a G Astra is, hiába árulták még talán az 1,2es borzalommal is.

Viszont létezik belőle 1,8as 125 lovas, 2 literes 136 lovas, és 2,2es 147 lovas verzió. legutóbbi nálunk ritka, mint a fehér holló, pedig árulták minden karosszériaváltozatban, nem csak kabrióban. 3-4-5ajtós, kombi is van ilyen motorral.

németeknél nézz körbe, [link] ezen az oldalon, kiderül hogy regadóval mindennel mennyibe jön ki, lányegesen nagyobb választék van, a németeknél nagyon durván büntetik a visszapörgetett kilóméterórát, szinte az összes autó szervízkönyves, és jól felszerelt.

még adóstól, mindenestől is olcsóbb, mint itthon

2010. aug. 13. 15:37
 6/19 anonim ***** válasza:
hát igen a 2.5 képest visszalépés, én az 1.6os renaultot javasoltam, sztem előzésekre nagyon jó, 3 ezer fölött nagyon húz, és gyári adatok szerint asszem 10-11 mp alatt vna 100on, én megnéztem és 9 mp alatt sikerült felmenni 100ra
2010. aug. 13. 16:04
 7/19 anonim ***** válasza:
56%

kedves hatodik

a te 1,6os benzines renaultodban hánszor kellett gyújtótrafókat és vezérlést cserélni?

az 1,6os benzines a renault valaha volt legmegbízhatatlanabb motra

2010. aug. 13. 16:07
 8/19 anonim ***** válasza:
2004 óta van meg és csak kötelezőkön volt, a 6. voltam
2010. aug. 13. 20:14
 9/19 anonim ***** válasza:

érdekes

ez az első eset hogy nem panaszkodik a tulaj ezekre a tünetekre.

mindenesetre ha nem húz az autó, vagy alapjáraton szinte dízelhangja van, azonnal szervíz, és szemétbe a gyári Sagem gyújtótrafókkal

darabja 50es lesz, 4 darab van...

2010. aug. 13. 21:03
 10/19 anonim ***** válasza:
okés, köszönöm a tanácsodat :), nagyon csendes még mindig, én szeretem nagyon, tudom hogy szidják a renaultokat, én csak azt tudom mondani hogy az enyém jó (kop-kop) viszont hallottam nagyon csúnya dolgokat is erről a kocsiról, most valószínűleg meg kell válnom tőle, mert kinőtte a kiscsaládom :) most egy toyota corolla versot fogok venni, 2.2es dízelt
2010. aug. 13. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!