Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt jól karbantartott...

Használt jól karbantartott prémium vagy olcsó új autó?

Figyelt kérdés
2020. dec. 26. 09:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Olcsón új. Bár elég viszonylagos, hogy mit nevezünk olcsónak. Ma már 5-6 millió alatt tényleg csak belépő szintű fapados autók vannak alap motorral.

Az új évekig garanciális. Ha megfelelően karbantartod, vigyázol rá, jó eséllyel 10-12 évig, 150-200e km-ig elgurul úgy hogy költséges meglepik elég valószínűtlenek. Egy jól karbantartott prémiumnál a korából és futásából adódóan ez-az elfáradhat. Nem azért mert rossz autó, hanem mert természetes módon elhasználódik. Ez persze nem tragédia, ettől még nem kell bontóba adni. Csak épp egy prémium autóhoz nem annyiba kerül az alkatrész mint egy bármilyen más olcsó alap autóhoz. Ezért hosszú távon költségesebb lesz a fenntartása.

Szóval racionális alapon mindenképp az olcsó új. Ha anyagilag jó el vagy eresztve, nem gond egy-egy drágább több százezer forintos szerviz, egy gumiszettre pl 200-250e Ft nem terhel meg és érzelmi alapon döntesz, akkor bevállalható a használt prémium is.

2020. dec. 26. 10:56
 12/18 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Olcsó új
2020. dec. 26. 10:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Régi prémiumot fenn is kell tudni tartani nem csak emgvenni.
2020. dec. 26. 11:58
 14/18 anonim ***** válasza:
24%

Miért hiszik páran, hogy csak olcsó új és öreg (ex)prémium van a világon?

Egy 5-6 éves Rav4 vagy Civic nem lehet opció? Nem is új, nem is volt olcsó annó, és nem is prémium. Mégis jó megoldás.

2020. dec. 26. 13:35
 15/18 anonim ***** válasza:
61%
14: de, talán az a legracionálisabb döntés, amit írsz
2020. dec. 26. 14:33
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Én mikor döntenem kellett a prémiumot vettem. Újra ezt tenném. Viszont ezzel fenntartási költség is jár. Azzal a kötelezettséggel és teherrel együtt veszed. Ha nem kimondottan a prémiumra vágysz és nem vagy biztos benne hogy fenntartásra is fogja futni, akkor logikusabb a fapadosat venni amihez garancia is jár.
2020. dec. 26. 19:06
 17/18 anonim ***** válasza:
51%
Vagy ha egy kis pénzt még hozzáteszünk, akkor lehet fröccsöntött műanyaszékkel is...
2020. dec. 26. 19:09
 18/18 anonim ***** válasza:
Én most munkába járàshoz/bevàsárláshoz biztos nem vennék autót, de nyilván olyan helyen lakom, hogy megtehetem. Ha ennyire számítanak az anyagiak, érdemes megfontolni, hogy tényleg van-e szükséged most rá.
2020. dec. 27. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!