Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kerékkulcsot húzzuk vagy...

A kerékkulcsot húzzuk vagy nyomjuk?

Figyelt kérdés

Ebben a videóban azt mondják, hogy nyomni kell:

https://www.youtube.com/watch?v=8p5VEhzVTyo

Én viszont szerelőtől azt hallottam, hogy tilos nyomni, mert ha leugrik, akkor az ember odab. a kezét az aszfalthoz és lehet hívni a mentőket.

Kinek van igaza?

2020. dec. 25. 17:19
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
40%
Nem járhat mindenki tizennyolckerekűvel, ahol alig vannak kétjegyű számok, akár Newtonméterekről, akár fogyasztásról van szó.
2020. dec. 25. 22:48
 22/57 A kérdező kommentje:
#20 És ennek van értelme is? Nekem is kéne pasztáznom cserekor? Csak mert eddig még nem vettem észre, hogy összerohadtak volna a fémek.
2020. dec. 25. 23:25
 23/57 anonim ***** válasza:
36%

persze van. ott fém fémen fekszik, elég nagy felületen, a víz bejut, megy a korrózió zavartalanul.

én gépzsírral szoktan vekonyan megkenni.

anélkül volt hogy komolyan rárohadt fél év alatt, főleg a téli.

Én gumis után sosem ancsavarokkal küztöttem sokat (elég jó erőben vagyok), hanem azzal hogy a középfurat meg a kerékagy rárohadt a felnire, mert nem kenték be semmivel.

2020. dec. 26. 05:24
 24/57 anonim ***** válasza:
0%

Azért az érdekes, hogy egy mindenhez értő, mindent (jobban) tudó kamionosnak milyen kocsik vannak a "dodzsem" kategóriában:

[link]

Subaru, Opel, Mazda, Alfa, lehet mazsolázni a táblázatból.

Még jó, hogy nem marad minden ember kamionsofőr, és nagy részük továbbtanul.

2020. dec. 26. 11:32
 25/57 anonim ***** válasza:
100%
Maximum tényleg csak a csavar alját szabad megkenni. A menetre semmiképpen se jusson, mert a 110 nm meghúzási nyomaték az szárazon vonatkozik. Ha bekened valamivel a menetet akkor te lehet meghúzod 110-re kulcs szerint csak valójában az csak mondjuk 70-80nm lesz.
2020. dec. 26. 15:29
 26/57 veterán vas ***** válasza:
36%

Van aki azt mondja, hogy a menetre ne jusson,elvégre mégis csak az rögzít.

Van aki meg azt mondja, hogy csak a kúpra ne jusson, mert az a felfekvő felület.

Namostakkor????

Ja és még valamit:

Millió számra futnak autók az alaszkai -30°C-tól a sivatagi +40°C-ig úgy, hogy sosem láttak rézpasztát/grafitos zsírt/orvosi vazelint/kocsikenőcsöt/semmit, aztán mégis elvannak.

Szóval, ha valakinek kedve van akkor használja, de ezek nélkül is van élet. ;)

2020. dec. 26. 17:45
 27/57 anonim ***** válasza:
36%

Nekem mondjuk zsír nélkül se rohad rá.

De amúgy simán meglehet csinálni mondjuk félévente, hogy megállsz sík terepen aztán meglazítod majd visszacsavarod a csavart.

Így nem gyógyul rá tutira ha néha meg van lazítva.

2020. dec. 26. 19:05
 28/57 anonim ***** válasza:
Vegyél teleszkópos kerékkulcsot. Auchanba kb 2500 forint. Annak van akkora erőkarja hogy ne kelljen neked annyi erőt belevinni hogy hírtelen meglazulás esetén bajod lenne, vagy húzás esetén beálljon a csípőd.
2020. dec. 26. 19:29
 29/57 anonim ***** válasza:
0%

#26: persze hogy megoldható kenés nélkül is. A motor is megy egy darabig olaj nélkül, minek bele.

A gumis fogja a nagykalapácsot aztán odabasz neki, ha máshogy nem jön le, őt nem érdekli, darabszámra dolgozik.

2020. dec. 27. 12:44
 30/57 anonim ***** válasza:
36%

#26: a középfuratot és környékét kell pasztázni/zsírozni, esetleg a kúpokat, de a menetet semmiképp.

Szerintem senki sem mondott ezzel ellenkezőt.

2020. dec. 27. 12:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!