A kerékkulcsot húzzuk vagy nyomjuk?
Ebben a videóban azt mondják, hogy nyomni kell:
https://www.youtube.com/watch?v=8p5VEhzVTyo
Én viszont szerelőtől azt hallottam, hogy tilos nyomni, mert ha leugrik, akkor az ember odab. a kezét az aszfalthoz és lehet hívni a mentőket.
Kinek van igaza?
persze van. ott fém fémen fekszik, elég nagy felületen, a víz bejut, megy a korrózió zavartalanul.
én gépzsírral szoktan vekonyan megkenni.
anélkül volt hogy komolyan rárohadt fél év alatt, főleg a téli.
Én gumis után sosem ancsavarokkal küztöttem sokat (elég jó erőben vagyok), hanem azzal hogy a középfurat meg a kerékagy rárohadt a felnire, mert nem kenték be semmivel.
Azért az érdekes, hogy egy mindenhez értő, mindent (jobban) tudó kamionosnak milyen kocsik vannak a "dodzsem" kategóriában:
Subaru, Opel, Mazda, Alfa, lehet mazsolázni a táblázatból.
Még jó, hogy nem marad minden ember kamionsofőr, és nagy részük továbbtanul.
Van aki azt mondja, hogy a menetre ne jusson,elvégre mégis csak az rögzít.
Van aki meg azt mondja, hogy csak a kúpra ne jusson, mert az a felfekvő felület.
Namostakkor????
Ja és még valamit:
Millió számra futnak autók az alaszkai -30°C-tól a sivatagi +40°C-ig úgy, hogy sosem láttak rézpasztát/grafitos zsírt/orvosi vazelint/kocsikenőcsöt/semmit, aztán mégis elvannak.
Szóval, ha valakinek kedve van akkor használja, de ezek nélkül is van élet. ;)
Nekem mondjuk zsír nélkül se rohad rá.
De amúgy simán meglehet csinálni mondjuk félévente, hogy megállsz sík terepen aztán meglazítod majd visszacsavarod a csavart.
Így nem gyógyul rá tutira ha néha meg van lazítva.
#26: persze hogy megoldható kenés nélkül is. A motor is megy egy darabig olaj nélkül, minek bele.
A gumis fogja a nagykalapácsot aztán odabasz neki, ha máshogy nem jön le, őt nem érdekli, darabszámra dolgozik.
#26: a középfuratot és környékét kell pasztázni/zsírozni, esetleg a kúpokat, de a menetet semmiképp.
Szerintem senki sem mondott ezzel ellenkezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!