Kis olajfolyással kell foglalkozni?
Azt kellene tisztázni, hogy valóban onnan folyik-e?
Nem inkább szelepfedél tömítés???
Vicc kategória kicserélni.
Ha minimálisan értesz a szereléshez és van pár szerszámod akkor simán meglehet otthon csinálni.
Gyakorlott szerelőnek vagy 10-15 perc NAGYON MAX.
Szerszámok vannak. Féktárcsát, betétét elöl hátul már cseréltem.
Olajat, szűrőket magam szoktam cserélni.
Akkor majd utánaolvasok hátha van valami videó erről a konkrét motorról. Tömítés 4-5 ezer Ft körül van.
Nos, hogy egyszerűsítsem a kérdést, az olajnak a motorban van a helye.
Kis szivárgással is kell foglalkozni, mert abból lesznek a nagyobb problémák.
Nálad viszont, mivel nyár óta nem változott az olajszint, így a mostani (gondolom nem mész havi többezer kilométert) használat mellet, ráérsz vele foglalkozni később is.
Felesleges tisztítani, és törölgetni, a tömítést csak egyben lehet cserélni, és mivel ez a motornak a legmagasabb pontja, ahol olaj tud kijönni, így a tömítés csere meg fogja oldani a szivárgást.
Nem kell azonnal szerelőhöz szaladnod.
De azért annak örülök, hogy néha-néha felbukkan egy ilyen ember az oldalon, aki ennyire figyel az autójára.
tizenöt éves a kocsim. Eddig tiszta volt a blokk, pár hónapja picit olajos..a szelepfedélnél szivárog nagyon picit, de akkornis zavaró. Várok nyárig, aztán cserélem a tömítést. Elfáradt, nem csoda, amilyen forró egy blokk nyáron(is)..
Szóval kell foglalkozni,de nem kapkodva...pár hónap nem számít.
Letakarítottam a motort. Igázóból egy db törlőkendővel meg féktisztító spray-vel le tudtam teljesen takarítani az oldalát ahol olajos volt úgyhogy tényleg csak ilyen kis könnyezés volt.
Azért majd nyáron foglalkozok vele, addig meg figyelem mennyit fog ereszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!