Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kis olajfolyással kell foglalk...

Kis olajfolyással kell foglalkozni?

Figyelt kérdés
1.2-es CRTDI Skoda Fabiam van 2011-es. A motor oldalán van pici folyás ahogy látom a hengerfej tömítés környékén jöhet. Az olajszint ugyan úgy maxon van mióta nyáron feltöltöttem. Kb 1-2 cl olaj lehet így kifolyva az oldalán. Kell ezzel még foglalkozni vagy majd csak ha jobban kezd folyni?
2020. dec. 23. 18:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szelepfedél tömítés csere. Nem sürgős, de érdemes megcsináltatni.
2020. dec. 23. 19:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt kellene tisztázni, hogy valóban onnan folyik-e?

Nem inkább szelepfedél tömítés???

2020. dec. 23. 19:21
 3/11 A kérdező kommentje:
Bocs szelepfedél tömítésre gondoltam. Úgy látom onnan folyik. De azt fogom csinálni, hogy kicsit jobb idő lesz akkor megtakarítom teljesen a motor oldalát féktisztítóval meg ronggyal és akkor látni lehet majd, hogy 1-2 hét alatt hol mennyit ereszt.
2020. dec. 23. 19:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Szelepfedél tömítés csere időben, pénzben mennyi lehet egy ilyen dízel motornál? Nagy meló munkaórában kicserélni?
2020. dec. 23. 19:25
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Vicc kategória kicserélni.

Ha minimálisan értesz a szereléshez és van pár szerszámod akkor simán meglehet otthon csinálni.

Gyakorlott szerelőnek vagy 10-15 perc NAGYON MAX.

2020. dec. 23. 19:27
 6/11 A kérdező kommentje:

Szerszámok vannak. Féktárcsát, betétét elöl hátul már cseréltem.

Olajat, szűrőket magam szoktam cserélni.

Akkor majd utánaolvasok hátha van valami videó erről a konkrét motorról. Tömítés 4-5 ezer Ft körül van.

2020. dec. 23. 19:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nos, hogy egyszerűsítsem a kérdést, az olajnak a motorban van a helye.

Kis szivárgással is kell foglalkozni, mert abból lesznek a nagyobb problémák.

Nálad viszont, mivel nyár óta nem változott az olajszint, így a mostani (gondolom nem mész havi többezer kilométert) használat mellet, ráérsz vele foglalkozni később is.

Felesleges tisztítani, és törölgetni, a tömítést csak egyben lehet cserélni, és mivel ez a motornak a legmagasabb pontja, ahol olaj tud kijönni, így a tömítés csere meg fogja oldani a szivárgást.

Nem kell azonnal szerelőhöz szaladnod.

De azért annak örülök, hogy néha-néha felbukkan egy ilyen ember az oldalon, aki ennyire figyel az autójára.

2020. dec. 23. 19:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg olyan keveset ereszt, hogy 1-2 hét után se fogsz látni semmit, ha nem fogy az olaj. Valszeg azt a foltot is évek alatt csinálta.
2020. dec. 23. 20:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

tizenöt éves a kocsim. Eddig tiszta volt a blokk, pár hónapja picit olajos..a szelepfedélnél szivárog nagyon picit, de akkornis zavaró. Várok nyárig, aztán cserélem a tömítést. Elfáradt, nem csoda, amilyen forró egy blokk nyáron(is)..

Szóval kell foglalkozni,de nem kapkodva...pár hónap nem számít.

2020. dec. 23. 20:43
 10/11 A kérdező kommentje:

Letakarítottam a motort. Igázóból egy db törlőkendővel meg féktisztító spray-vel le tudtam teljesen takarítani az oldalát ahol olajos volt úgyhogy tényleg csak ilyen kis könnyezés volt.

Azért majd nyáron foglalkozok vele, addig meg figyelem mennyit fog ereszteni.

2020. dec. 25. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!