Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy zajlik egy használt autó...

Hogy zajlik egy használt autó vásárlása és mennyi időbe telik?

Figyelt kérdés

Az első autómat szeretném megvásárolni, mely egy használt autó lesz.

Még nincs meg a konkrét autó, de valószínűleg 50-100km-ről lesz vásárolva.

Ha minden rendben, akkor az autót haza tudom hozni aznap, amelyiken elutazok megnézni? Függ-e ez attól, hogy Magyarországon vagy külföldön lett forgalomba helyezve?

2020. dec. 22. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Több lehetőség van.

Ha nem Magyar, akkor honosítani kell. Ezt külföldi forgalomban lévő autóknál kell..

Általában a kereskedő forgalomból ideiglenesen kivonja az autót, valamint könnyen lejár náluk róla a műszaki.

A jobb kereskedés kulcsrakész állapotban adja oda neked az autót. Ez mind idő.

Jó esetben a vételár letétele után pár nap (kormányablak függő). De most a vírus miatt nem egyszerű. .

2020. dec. 22. 22:23
 2/7 mindentudó99 ***** válasza:
40%
Ha kereskedőtől veszed egy nap alatt elintézi . Ha reggel megegyeztek jó esetben délután mehetsz is a kocsiért. Minden le lesz papirozva. De max két nap. Ja magánszemélytől veszed eltarthat egy hétig is. Attól függ hogy kapsz időpontot eredetvizsgára és hogy érsz rá
2020. dec. 23. 05:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Magánszemélynél nálam így ment:

Odamentem 1x, megnéztem az autót, letettem a foglalót. Megbeszéltük, hogy 1 hét múlva visszamegyek addigra ő megcsináltatja az eredetvizsgálatot és szerez időpontot okmányirodába (kis vidéki város, szólt az ismerősnek).

1 hét múlva visszamentem, kifizettem, utána fél óra múlva a nevemen volt az autó. Az 1 hét alatt előre megkötöttem a biztosítást neten.

Az 1 hetet lehet rövidíteni, de az egészet 1 nap alatt lezongorázni jóval nehezebb az időpontok miatt.

2020. dec. 23. 09:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem magánszemélytől gyorsabban megy:

Odamész, megnézed, kicsit próbálsz alkudni, aláírjátok a szerződést, elkéred a Törzskönyvet és jöhetsz. Az eredetiség vizsgálatot Te is csináltathatod. Az Okmányirodába most időpont kell, de a 15 napba az is belefér.

Én magánszemélytől vennék inkább, de jól nézd meg az eladót is: Már az eladó és a környezet is sokat elárul. Ha rendezett ház/udvar van, valószínűleg a kocsival is úgy bántak. Ha egy lepukkant putri mellől árulják, engedd el. A helyzet a vevőnek kedvez; rengeteg eladó autó van.

(A másik eset a kereskedő: onnan nem tudod elhozni aznap, mert a rendszám le van adva 90%-ban, és az 1-2 nap, mire elintézi. Plusz nagy valószínűséggel tekert egyet a km órán is.)

Esetleg írd le kb. mit szeretnél. A helyedben első autónak valami szívó benzinest vennék, olcsó fenntartással. De nem tudom, mennyire vagy autómániás, van-e elképzelésed.

2020. dec. 23. 09:34
 5/7 anonim ***** válasza:

2-es, 3-as:

Nem értem, miért tartana magánszemélytől napokig... Odamész, megveszed, elhozod.

Az eredetvizsgálat és átiratás a vevő dolga. Az elmúlt 3 autómat így vettem. Az átiratásra két hét van, abba még most is belefér.

2020. dec. 23. 09:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5-ös: 3-as voltam. Azért tartott ennyi ideig, mert így egyeztem meg az eladóval. Írtam is, hogy lehet rövidíteni ha valaki akarja.

Az én esetemben ez egy 2 éves x millió forintos autó volt, ennyit nem hagyok ott első blikkre. Miután megvolt az előszerződés (és az autó azonosítói), még le tudtam kérdeztetni márkaképviseletnél. Lehet, hogy az eladó elküldte volna a forgalmi fényképét egy ismeretlennek 5 perc telefonálás után, lehet hogy nem - az előszerződés ezt a kérdést megoldja. Persze nem kötelező, ha egy 200e ft-os verdát veszek én se így csináltam volna.

Az előző autómat mikor eladtam (15 évesen) akkor úgy ment ahogy mondod, jött két arc, mentünk egy kört, utána megírtuk a papírt, kezembe adták a pénzt és vitték az autót - én meg még aznap lejelentettem az okmányirodán.

Az öcsém autóját viszont ugyanígy vitte el egy "nepper", aki mint utólag kiderült hamis adatokat írt az adásvégelire - az öcsém ugyan bejelentette rendesen, de utána még hónapokig cseszegette mindenféle hatóság parkolási meg autópálya büntik miatt, meg járhatott a rendőrségre feljelentést tenni. Ez jó pár éve volt ugyan, de megértem, ha az eladók is óvatosak.

2020. dec. 23. 13:10
 7/7 anonim ***** válasza:

6-os:

Értem, így már világos, köszi!

2020. dec. 23. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!