Mi a véleményetek, quadot vagy cross motort vegyek? Első quadom vagy első motorom lenne, de nem tudom, hogy melyik lenne alkalmasabb hobbi célra. Néha pályán de leginkább erdőben használnám. Melyik a biztonságosabb? Elsőre melyik alkalmasabb?
Erdőben légyszi egyiket se, mert engem, szabályos motorost is egy kalap alá fognak venni veled, az erdei huligánnal. Magyarországon nem igazán van olyan erdő, ahol szabályosan tudnál trailezni.
Én amúgy a motort ajánlanám. De ez 100%-ban szubjektív, én alapvetően motorozom, csak kv 5-ször quadoztam. Azt vedd, ami neked jobban tetszik. Mindkettő tud biztonságos meg veszélyes is lenni, vezetőtől függ.
Na hogy kapj egy normális választ is:
Én csak a motort ajánlanám kezdésnek, viszont nem crosst!
Enduro megfelel a célnak, főleg hogy első motor.
50ccm 2ütemű vagy max 125ccm 4ütemű.
50-esből ugye derbi senda, rieju mrt, aprilia rx 50 amik jók.
125 4t - ből sajnos nem vagyok jártas, de bármi jó abbol is, csak ne cross.
Nekem volt olyan ismerősöm, aki megvett magának első motornak egy yamaha yz 125-öt (úgy hogy előtte haverok simsonján ment), és az első próbakörön felborult, mert olyan erősnek lehet mondani már a 125 2t cross motorokat, hogy egy nagyobb gáz és már 1kerék.
Remélem tudtam valamit segíteni, és ha veszel motort akkor balesetmentes közlekedést!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!