Egy Piaggio Typhoon robogoba sok a 40. 000 km?
Egyszer én is szeretem volna egy Typhoont, amit én néztem az 15 éves volt.
Kipróbáltam de nagyon gyenge volt a motorja, pedig sokan mondták hogy a typhoonok jól mennek.
Volt más baja is úgyhogy lemondtam róla.
Amúgy ha tényleg semmi baja sincs akkor 70.ezerért megéri de szerintem itt valami átvágás van mert egy 100.000-el többet ér.
Te Utolsó!
Tökéletesen tisztában vagyok a motorok működési elvével, és fenntartom, hogy normális használattal el kell mennie 40.000-et egy ilyen robogónak. Sőt egy kétüteműnek sokkal inkább, mint egy négyüteműnek.
Egy kicsit kevésbé flegmán, ha kérhetem, én sem szóltam be neked, te se tedd!
Jó tanácsként pedig még annyit, hogy te is olvass utána először a magyar helyesírásnak, aztán pedig alaposabban a motorok működési elvének.
Idézek magamtól: "normális használattal". Szóval, ha nagyon húzták a szarvát, hidegen pörgették, kövér disznó ült rajta stb. (azaz nem rendeltetésszerűen használták), akkor nyilván hamarabb kopik.
A kérdés szerintem nem csak a "mennyit pörög", hanem egyrészt a fentiek, másrészt kétüteműnél minden fordulatra jut egy hasznos munkaütem, négyüteműnél pedig csak minden másodikra, ezáltal kisebb hengerűrtartalomnál jobb a kétütemű hatásfoka, a teljesítményleadása. Mivel a kétüteműnél kevesebb az alkatrész a motorban (nincsenek szelepek, vezérmű stb.) kisebb a szervízigény, gyakran hosszabb az élettartam is.
A kétüteműnek ha megvan a megfelelő keverési arányú üzemanyaga (sőt, ez már magának keveri az olajat, már ha töltenek bele), akkor bírja a magas fordulatot, hiszen arra tervezték, precízebb anyagminőségből és eljárással, mint egy Simsonnál.
Persze nem akarok senkit meggyőzni semmiről, csupán tényeket említettem fentebb. A konkrét motorról nehéz pontos diagnózist állítani így messziről, végülis azt sem tudjuk, hogy az a bizonyos felújítás pontosan miből is állt. Lehet, hogy csak letörölgették a port róla... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!