Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valószinű, hogy törött volt...

Valószinű, hogy törött volt már a kocsi?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm vett egy kocsit, még mondta is hogy milyen jó vétel. Most kb fél év használat után egy csomó baja előjöt.

Ami feltűnt, hogy a bal fényszórója új, a jobb az sárgás tehát az még a gyári lehet. A forgalmiba pedig beírták, hogy motorazonosítót nem tartalmaz. Az ügyfélkapus rendszerben pedig ez szerepel: "A jármű egyedi azonosító adatai és a járműokmányon szereplő egyedi azonosító adatok egymástól való eltérését megállapítom. Megállapítom továbbá, hogy az eltérés adminisztrációs, illetve gyártási hiba miatt következett be."

Ez vajon erős gyanú arra, hogy valamikor balesetezett a kocsi? Vagy lehetséges ennyi véletlen?

2020. dec. 18. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Jól van az, aki ilyet vesz ezt is tudni kell.
2020. dec. 18. 18:16
 2/6 anonim ***** válasza:
50%
Lehetséges hogy a lámpa koccanás miatt kellet cserélni de nem tartom valószinűnek hogy motor is emiatt volt cserélve ahoz sokkal nagyobb ütés kellene főleg hogy kérdésed alapján féloldali ütést kapott következtetés kép hogy csak az egyik lámpa sérült akkor az alváz is súlyosan kellet volna rongálodjon esetleg aláfutásos baleset kamion alá akkor a motor kaphat egy felső utést féloldalt igy nem sérülve az alváz de akkoris az idomok nem találnának már úgy mknt gyárilag az én automat elöző tulajdonos valoszinű hogy összetörte az elejét nemigazán talál a lámpa a karosszéria elemekkel a sárvédőkkel de a motor maradt a gyári valószinű nem ért vezérlést hogy totálkár legyen. Visszatérve szerintem nem egy okból lett cserélve lehet a lánpa baleset folytán a motor meg lehet több okból is de ezt egy hozzáértő szemmel könyebben megtudná állapítani
2020. dec. 19. 08:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha törött a kocsi, bizonyos karosszériaelemeket cserélni, illetve újra kellett fényezni. Szerintem az volt, mivel fényszórót párban illik polírozni, szóval a fényesebb csaerélve lehetett. A gyári technológiához viszonyítva sokszor nem tudják reprodukálni a fényezésvastagságot, így speciális mérőel ennek vastagságát meg lehet állapítani. Ha valahogy szignifikánsan nagyobb mint a többi részen, valószínűleg törött volt. Nézd meg oldalról is, hogy mennyire szépen illeszkednek az elemek, ez is jel lehet. Az elemek közti rések mérete is árulkodó jel tud lenni. A motortérben bizonyos csavarokon levő festék lepattogását is figyeld meg.

A motor cseréje szerintem sem vág egybe a sérüléssel.

2020. dec. 20. 18:10
 4/6 A kérdező kommentje:
A fényesebb fényszóró tuti cserélve lett, ma direkt megnéztem és azon van egy piktogramm ami a másikon nincs.
2020. dec. 20. 18:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg :/

Egy ismerősünk is így járt (bizonyos alkatrészek ki lettek cserélve, ez 100% mert ha végig húzom rajta a kezemet akkor lehet érezni...

2021. febr. 21. 19:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekünk annyira bemattult a nyári napfény miatt a lámpabúra hogy cserélni kellett mindkettőt. Akkor a miénk is törött volt...?
2021. febr. 26. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!