Véda gyorshajtásnál mennyinél büntet 60 as táblánál?
Ma sajnos figyelmetlen voltam, gps el közlekedtem, ami jelezte is ,hogy fix trafi lesz, de sajnos abban a hitben voltam,hogy 90 es tábla van,viszont a kereszteződésbe már 60 as volt, ami felett a véda volt.
Azthiszem a gps 75 km/h-át mutatott ,amikor àtmentem, ettől többel nem mehettem,mivel a kocsiban a műszerfal is csak 80-85-t mutatott kb.
Szerintetek várhatom a csekket ?
+15 +3%
60+15=75 75 + 3%=77,25
78-nál büntet a véda.
Az 1. válaszoló írta helyesen. Limittől függetlenül megengedett sebesség + 15 km/h + 3% (+ óra csalása).
Tehát (valós) 78-tól jön a csekk.
Az biztos, hogy az utóbbi években ilyen határozatot (objektív felelősség elve alapján) nem kaptál.
+15 km/h+ 3%.
"Hivatalos" forrás erről aligha van, de ténykérdés. Évek óta 153 tempomattal autópályázom, 130 tempomat autóúton (óra szerinti), 107 főúton, 67 városban.
""Hivatalos" forrás erről aligha van"
Hogyne lenne. Letrafiznak, hoz a postás egy levelet aminek a fejlécében az áll, hogy
HATÁROZAT
És szépen ecsetelik, mit hol hogyan követtél el, hogyan mértek be, hogy számolnak és a többi majomság két oldalon keresztül. Amit én leírtam azt a rendőrség küldi ki neked, névre szólóan levélben. Ott van benne a határozatban, lepecsételve aláírva. Hát ha az nem hivatalos, akkor mi az? :D
Az utóbbi néhány hónapban nem fotóztak le, így nem tudom van-e valami változás a rendszerben. De abban a tizen határozatban amit előtte kaptam mindegyikben ugyanígy szerepelt és mindegyik az objektív felelősség elve alapján jött ( meg az alapján, hogy gyorshajtottam ).
Szóval szívesen venném, ha bárki aki az elmúlt hónapokban kapott csekket Szombathelyről az lefotózná a gyorshajtási határozatnak ezt a bekezdését és megosztaná velünk, mert az tisztázná a helyzetet. Bemondásra nem nagyon szoktam elhinni az ilyen dolgokat, amik szembe mennek a személyre szólóan nekem küldött hivatalos iratokkal :D
Biztos, hogy 15 km/h+3% alatti értékről az elmúlt jópár évben nem kaptál csekket. A nyakamat ráteszem.
Holnap előkeresek egy büntetést, utoljára talán tavasszal kaptam.
Akkor most olvasd el újra a #2-es válaszom.
Majd számold ki, hogy mennyi 50-nek a 3%-a és hány százaléka 50-nek a 3km/h.
Érted egyáltalán mit írtam? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!