Hogyan működik egy karburátor?
Nagyon érdekelne, próbáltam szakirodalomból megérteni, de sajnos mivel gőzöm nincs a működéséről ezért nekem teljes homály, hogy úgymond az alapvető működését nem értem.
Tudom hogy ez egy tág fogalom, meg sokféle van de nem tudok elindulni benne.
Bocsi ha problémásnak tűnök. :$
Nagyon nagyon leegyszerűsítve, a fojtószelep előtt van egy szűkebb csőszakasz (Venturi-cső), amibe belelóg egy fúvóka, ami össze van kötve egy tartályal, amiben benzin van (a félreértés elkerülése végett leírom, hogy nem az üzemanyagtartály ez). A levegő a szűkebb csőszakaszon felgyorsul, viszont a nyomás lecsökken, ami miatt a tartályból a benzin a fúvókán keresztül a szívócsőbe kerül, és ott a gyorsan áramló levegővel elkeveredik.
Linkeltem a wikipedia erről szóló cikkét, valamint egy másik cikket, ezekben találsz képet is erről, valamint részletesebb leírást.
Azt tudom hogy a belsőégésű benzinmotornak állítja elő a tüzelőanyag-levegő keveréket.
Engem konkrétan az érdekelne hogy ezt a keveréket hogy állítja elő.
Bocsi ha pontatlan voltam.
Félreértés ne essék, autószerelőnek tanulok szóval a betöltött szerepét tudom.
Inkább a fizikai működésére voltam kiváncsi, ahogy a benzin-levegő keveréket előállítja.
Csak sajnos nekünk már nem tananyag a karburátor. Pedig nagyon érdekel hogy hogy működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!