Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen megbízható,magas...

Milyen megbízható,magas üléspozíciójú autót vennétek 800e ftig?

Figyelt kérdés
Egészségügyi okok miatt kell,hogy magas legyen és kevés pénzből fenntartható legyen.Gondoltam az Opel Merivára,Suzuki Ignis,Ford Fusion,szívesen várok minden infót.
2020. dec. 5. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ford Fusion van a családban, újkora óta a faternál van. Nem rossz autó, de az alacsony felszereltségű példányok nem valami szépek (a fateré is ilyen) és tényleg csak mozgóedénynek jók. Viszont a magasabb felszereltségű 800-900 ezer körüli példányok szebbek, stílusosabbak, kényelmesebbek és élvezhetőbbek szoktak lenni. A dízelekről hallottam hideget és meleget, de a benzineseknek nincs tipikus meghibásodási pontja. Nem jellemző a korai hengerfejesedés, jól is fogyasztanak, és nem mennek rosszul se (főleg az 1.6-os). A belsőtér az alapkiviteleknél eléggé puritán (de egy kis műanyagápolóval még ezek is tudnak szépek lenni), de az Ambiente, meg az e feletti példányok sokszor bézs belsővel rendelkeznek és azok eléggé otthonosak tudnak lenni. Meg úgy összességében nézve, talán ez az utolsó Ford autó, amiben még van "fordság".

Suzuki Ignis-e haverom anyjának van, hát, azért ez egy kicsit nyuszibb, mint a Fusion. Kisebb is, puritánabb is az utastere, de kívülről szép, egyszerű autó. A váltójára sok panaszt hallottam, hogy lötyögnek, meg pontatlanok, és élvezhetetlen a használata, a Fusion-nek jobb a váltója (kellemesebb a váltási érzete, pontosabb is, és jobban vannak elosztva az áttételek).

Opel Meriváról nem sokat hallottam, csak azt, hogy ez az egyik legpraktikusabb egyterű, és ez mindegyik generációra érvényes (állítólag).

2020. dec. 5. 12:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Fusion-t bátran tudom ajánlani, sok megfordul nálunk, de 99%-a csak általános szerviz, gumicsere, ilyesmi. És a kialakítása miatt egyáltalán nem népszerű olyan sofőrök körében, akik a legjobb autókat is rövid idő alatt leélik, a tulajdonosok többsége idősebb, szóval nincsenek széthajtva a legkevésbé sem.

A Meriva sem rossz, de a motorválaszték nem a legjobb, túl nehéz azokhoz a relatív kicsi és gyenge motorokhoz.

Az Ignist szerintem felejtsd el, a Swiftekből a régiek és újak egyaránt elég jó kis konstrukciók a maguk primitív módján, de a többi Suzukiról ez nem igazán mondható el. Esetleg az SX4 érdemel még szót, szerintem az is belefér 800-ba és az is magasabb kialakítású, de az sem az igazi.

2020. dec. 5. 14:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, Ford Fusiont, Meriva-t, Ignist, korai évjáratú SX4-est. Hyundai Matrix esetleg? Nem szép, de megbízható, magas ülés pozicioju.
2020. dec. 5. 15:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Suzuki Ignist javaslom.
2020. dec. 5. 16:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Suzuki wagonR+...a legbarátságosabb magasülésű autó. Nekem volt, azóta is sajnálom, hogy eladtam.

Persze ez csak szuzuki, a jobbak ilyenbe nem ülnek.

2020. dec. 5. 17:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!