Milyen megbízható,magas üléspozíciójú autót vennétek 800e ftig?

Ford Fusion van a családban, újkora óta a faternál van. Nem rossz autó, de az alacsony felszereltségű példányok nem valami szépek (a fateré is ilyen) és tényleg csak mozgóedénynek jók. Viszont a magasabb felszereltségű 800-900 ezer körüli példányok szebbek, stílusosabbak, kényelmesebbek és élvezhetőbbek szoktak lenni. A dízelekről hallottam hideget és meleget, de a benzineseknek nincs tipikus meghibásodási pontja. Nem jellemző a korai hengerfejesedés, jól is fogyasztanak, és nem mennek rosszul se (főleg az 1.6-os). A belsőtér az alapkiviteleknél eléggé puritán (de egy kis műanyagápolóval még ezek is tudnak szépek lenni), de az Ambiente, meg az e feletti példányok sokszor bézs belsővel rendelkeznek és azok eléggé otthonosak tudnak lenni. Meg úgy összességében nézve, talán ez az utolsó Ford autó, amiben még van "fordság".
Suzuki Ignis-e haverom anyjának van, hát, azért ez egy kicsit nyuszibb, mint a Fusion. Kisebb is, puritánabb is az utastere, de kívülről szép, egyszerű autó. A váltójára sok panaszt hallottam, hogy lötyögnek, meg pontatlanok, és élvezhetetlen a használata, a Fusion-nek jobb a váltója (kellemesebb a váltási érzete, pontosabb is, és jobban vannak elosztva az áttételek).
Opel Meriváról nem sokat hallottam, csak azt, hogy ez az egyik legpraktikusabb egyterű, és ez mindegyik generációra érvényes (állítólag).

Fusion-t bátran tudom ajánlani, sok megfordul nálunk, de 99%-a csak általános szerviz, gumicsere, ilyesmi. És a kialakítása miatt egyáltalán nem népszerű olyan sofőrök körében, akik a legjobb autókat is rövid idő alatt leélik, a tulajdonosok többsége idősebb, szóval nincsenek széthajtva a legkevésbé sem.
A Meriva sem rossz, de a motorválaszték nem a legjobb, túl nehéz azokhoz a relatív kicsi és gyenge motorokhoz.
Az Ignist szerintem felejtsd el, a Swiftekből a régiek és újak egyaránt elég jó kis konstrukciók a maguk primitív módján, de a többi Suzukiról ez nem igazán mondható el. Esetleg az SX4 érdemel még szót, szerintem az is belefér 800-ba és az is magasabb kialakítású, de az sem az igazi.

Suzuki wagonR+...a legbarátságosabb magasülésű autó. Nekem volt, azóta is sajnálom, hogy eladtam.
Persze ez csak szuzuki, a jobbak ilyenbe nem ülnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!