Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért melegszik lassan a...

Miért melegszik lassan a dízel Dacia Dusterem?

Figyelt kérdés
Van egy 2015.12. havi 1.5 dci 109 Le Dacia Dusterem D1. Mivel nincs benne gyárilag vízhőfok visszajelző óra így vettem egy digitális OBD 2es Autools nevü kütyüt. A termosztátnak ebben a típusban 83 foknál kell nyitni. Nyáron nekem ez a kütyü 78-79es értéket szokott mutatni. És mikor eléri a 100at beindul a ventilátor ahogy kell. Télen 75 fokig ment fel és utánna észrevehetően nyit a termosztát, mert azonnal lemegy 73ra. Aztán ha ráadom a fűtést elkezd jobban csökkenni, kikapcsolom elkezd emelkezdni menet közben 73ig. Aztán ha megállok és alapjáraton jártom a reggeli mínuszokban visszaesik 70 fok alá. Kapott új termosztátot 2 márkát is kiprobáltunk. Most úgy néz ki hogy felmegy 73ig aztán hirtelen le 71ig, ott megáll, ráadom a fűtést 68ig le.
2020. dec. 4. 16:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%
Még a vízhőfokjelző óra is ki lett ezekből a kacatokból spórolva? :O
2020. dec. 4. 16:52
 2/12 anonim ***** válasza:

A kütyüt az aliexpessen rendelted?

Egyébként mit értesz azalatt, hogy lassan melegszik?

2020. dec. 4. 17:42
 3/12 A kérdező kommentje:
Bocs, hülyén kérdeztem😀 a problémam igazából h miért nem éri el a 83 fokot? És a fűtés bekapcsolásakor miért esik vissza. Oké lehet h a kütyü gagyi viszont amikor 100 fokot mutat indul a ventilátor. Az Amazonon rendeltem.
2020. dec. 4. 17:47
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
A kütyü csak kiolvassa, ami a motorvezérlőben van. Nem az a szar.
2020. dec. 4. 17:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor mi?
2020. dec. 4. 17:55
 6/12 anonim ***** válasza:
62%
Fogalmam sincs. Lehet, hogy ez így normális?
2020. dec. 4. 18:15
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

Oké, asszem tudom mi a helyzet.

Bocs, de egy kicsit nyers leszek.

Tehát, vettél egy kütyüt, és most azon élvezkedsz.

Nos, ez egy hibakód olvasó, élőadatok olvasására nem alkalmas.

Mindegy mit írnak a leírásban, élő adatolvasáshoz egy kicsit komolyabb cucc kell.

Csak az ECU utoljára tárolt adatait látod.

Húzd ki azt a szart, és majd akkor kezdj el parázni, ha elmegy a fűtésed.

2020. dec. 4. 18:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert hideg van. Nekem nyáron 80C körül megáll, még ha pályán taposom neki akkor is. Most télen 70C körül van. Ráadom teljesen a fűtést képes akár a kék mezőbe ~40C-ig visszahűlni a hűtővíz. A dízelek már csak ilyenek. Nyáron a hűtőventilátor talán 4 alkalommal kapcsolt be, de akkor is városi dugóban, araszolás közben.

Vizet nem forralja, ventilátor kapcsol, fűtés van. Semmi gond nincs. Teljesen felesleges volt a termosztát csere. Ezeket az OBD-ket nem igazán szereti az ECU. Nekem is van ilyen kiolvasó, de akkor használom ha nagyon szükséges.

2020. dec. 4. 19:32
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem élvezkedek rajta, csak gondoltam mivel nincs gyári visszajelző ezért belerakok egyet. Valószínüleg igazad van mert a fogyasztásra is 3-4 litert ír. Viszont h a p.csába van az akkor h mikor eléri a 100 fokot masodpercre pontosan indul a ventilátor?
2020. dec. 4. 19:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fűtést ráadod, egyértelmű, hogy csökkenni fog. Az utastérben lévő radiátor leadja a meleget, ugyanaz a víz van ebben a radiátorban, mint a motorban.

Gyanítom, hogy úgy van beállítva, hogy alacsony külső hőmérsékelt mellett hamarabb nyisson, hogy az utasoknak komfortosabb legyen.

2020. dec. 4. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!