Miért melegszik lassan a dízel Dacia Dusterem?
A kütyüt az aliexpessen rendelted?
Egyébként mit értesz azalatt, hogy lassan melegszik?
Oké, asszem tudom mi a helyzet.
Bocs, de egy kicsit nyers leszek.
Tehát, vettél egy kütyüt, és most azon élvezkedsz.
Nos, ez egy hibakód olvasó, élőadatok olvasására nem alkalmas.
Mindegy mit írnak a leírásban, élő adatolvasáshoz egy kicsit komolyabb cucc kell.
Csak az ECU utoljára tárolt adatait látod.
Húzd ki azt a szart, és majd akkor kezdj el parázni, ha elmegy a fűtésed.
Mert hideg van. Nekem nyáron 80C körül megáll, még ha pályán taposom neki akkor is. Most télen 70C körül van. Ráadom teljesen a fűtést képes akár a kék mezőbe ~40C-ig visszahűlni a hűtővíz. A dízelek már csak ilyenek. Nyáron a hűtőventilátor talán 4 alkalommal kapcsolt be, de akkor is városi dugóban, araszolás közben.
Vizet nem forralja, ventilátor kapcsol, fűtés van. Semmi gond nincs. Teljesen felesleges volt a termosztát csere. Ezeket az OBD-ket nem igazán szereti az ECU. Nekem is van ilyen kiolvasó, de akkor használom ha nagyon szükséges.
Ha a fűtést ráadod, egyértelmű, hogy csökkenni fog. Az utastérben lévő radiátor leadja a meleget, ugyanaz a víz van ebben a radiátorban, mint a motorban.
Gyanítom, hogy úgy van beállítva, hogy alacsony külső hőmérsékelt mellett hamarabb nyisson, hogy az utasoknak komfortosabb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!