Vettem egy liter hűtővizet mert utána kellett tölteni . Bele öntöttèk mind az egy litert és másnap néztem csak meg az üvegen hogy koncentrátum. Lesz valami baja az autónak így hogy nem lett hígítva ?
Elárulnék valamit, mert hogy az első válaszoló nagy baromságot írt
A 100% os fagyálló előbb fagy meg mint a higitott.
Töményen alkalmatlan fagyáló hűtőfolyadéknak
A tmény glikol kb -10 foknál el kezd megfagyni
ha 70% fagyálló 30% vízzel higitod akkor kb -50-60 fokig nem fagy meg
a sporolosabb verzió a fele feel glikol-víz az kb -35 fokig nem fagy meg
Na mosta kérdező esetén nagy baj nem lehet, mert ha volt a hűtőrendszerben minmum 3 esetleg 4 liter bekevert víz akkor jó lesz az
ha bizonytalan vagy bemérik neked a benzinkúton...
5. Valaszolónak
A hőfokot tudjak ott csak bemérni nem ? Az aggodalmam inkább az hogy nem e lehet túl sűrű vagy valami . Teljesen hülye vagyok hozzá azért kérdezem
te is bemérheted, veszel az autósboltba egy refraktométert, 1-2000 forint azt megnézed
A benzinkutat azért javasoltam mert van müszerük és elviekben tudják is hogy kell leolvasni
adsz egy 500 ast a kutasnak azt megnézi neked
Mivel a hűtőrendszeredben nem tömény glikol volt, így semmilyen problémát nem fog okozni.
A kúton nem hőfokot mérnek, hanem törésmutatót, amiből meghatározható a fagyáspont. Sőt, a refraktométeren valószínűleg már egyből az olvasható le, mivel erre a célra kalibrálták.
Az volt a probléma, hogy te csak másnap kezdtél flakon feliratokat olvasgatni.
Minek keresed magadnak a bajt?
Ők egyszerűen beleöntötték és kész. Nincs ezzel semmi gond.
Engedd el a történetet..........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!