Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s51 fullad (hörög)?

Simson s51 fullad (hörög)?

Figyelt kérdés
Simson s51 (50cc) új henger,dugattyú (alapméret),új szimeringek(Viton),Bing 17-es karburátor (de van 16n1 és 16n3 as karburátorom is). Bejáratós a motor, de régi használt,bejáratott henger és dugattyúval is fennál a probléma. Hirtelen gázadásra egy picit elkezd fulladni(hörögni), de magasabb fordulatszámnál tökéletes. Tehát ha hirtelen meghúzom 1 mp-ig csinálja de utánna magasabb fordulaton tökéletes. A kuplung felöli szimeringet először a pereméig nyomtam be, de úgy hirtelen felugrott a fordulat(gondolom falsot szívott), ezért benyomtam a perem belsejének a feléig kb., így már nem áll fennt a túlzott fordulat hanem csak ez a kis fulladás. Régebben amikor még nem volt benne az új szimering akkor kb. 2-3 mp volt amíg hörgött. Most már sokkal jobb mint akkor de még egy picit zavaró. Nagyon sok szerelőnél volt már(tapasztaltaknál :) ) de még senki sem tudta "igazán jól" megcsinálni. Ha megyek vele és kuplung nélkül egy alacsonyabb fordulaton van(alapjáraton)és hirtelen meghúzom a gázt, akkor érzem van benne erő, de hörög elötte egy ici-picit. Ha kell le is videózom. Aki segít azt nagyon megköszönném,mert ez az utolsó emléktárgyam a nagyapámtól. A pénz persze nem kérdés, de remélem nem kell új főtengely hozzá, mert már a rokonaimnak biztos elegük van hogy mindig ugráltatom őket akatrészért, és mivel nincs jogsim nem tudok boltba menni ami ráadásul mivel faluban élek és a legközelebbi város 30-40kmre van tőlem még jobban megnehezíti a dolgom. 16 éves vagyok... nem vagyok motorszerelő, de ezt a motort már 20x biztosan darabokra szedtem, így nagyjából értem hogyan működik a motorom.

2020. nov. 29. 00:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Szervusz mindenek előtt szeretném leszögezni,hogy én sem vagyok motorszerelő.

Gyertya színe?-(ha fekete, olajos akkor sokat kap vagy kuplung oldali szimering)

Gyújtás jól be van állítva?,

Ha kuplung felől szív falsot akkor legtöbbször olajat szív (már ha van olaj a motorban). Én azt gondolnám, hogy sok üzemanyagot kap és kevés levegőt.

--> karburátort kéne állítani (gondolom ez már megtörtént), viszont a benzinszintet sem árt nagyjából beállítani+ én kipróbálnám vagy egy kölcsön karburátorral vagy a mostani karburátorba eggyel kisebb főfúvókával.

Egyéni eset: Nekem is volt egy ilyen csodám csak az s50-es én is kicseréltem még anno minden sz@rt gyújtótekercs, kondenzátor,szimering, és nekem is meleg motornál fulladt a motor, sőt néha le is állt.

Kaptam viszont egy tippet egy olyasvalakitől aki egyáltalán nem ért a motorokhoz, hogy fogjam meg a karburátort és vegyek rá egy újat. Hát nem volt ínyemre a dolog azért még egy utángyártott is 10 000 ft volt, de megvettem felraktam és láss csodát rúgásra indul, nem fullad, szép alapjárat. (a régi karburátor hibájára azóta se jöttem rá).

Én először megnézném a gyertyát, gyújtást, karburátor-t) remélem segítettem valamit.

2020. nov. 29. 11:16
 2/5 A kérdező kommentje:

Hello, a gyertya(isolator) színe kékes és szerintem a gyújtással nincs gond.

Ma reggel még bosch gyertya volt benne(valamiért beköpte a gyertyát),de most kicseréltem isolatorra + szétszedtem a kuplung felöli blokkot és a berugó tengelynél lecsúszott a zéger.. visszaraktam és jobban ment a motor. Szerintem nincs köze egymáshoz, de azért furcsa volt.(ekkor állítottam a karburátoron. lehet az miatt ment szebben.) A bing karburátornál az eredeti levegő szabályzó csavar eltűnt ezért vettem egy utángyártott csavart amin a végén nem voltak lyukak. így is ment a motor, de még mindig nem úgy ahogyan kellene. (egy eredeti szabályzó csavar csak Németországban van raktáron és 6000. ft csak a csavar.) Érdemesebb lenne inkább a 16n1-es karburátort felraknom? Mert a Bing mégis prémiumabb és drágább és szebb is az alapjárata. ja, és ugye 1:30-as keverék van benne a járatás miatt.(félszintetikus azthiszem).

2020. nov. 29. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Szervusz (előző vagyok) mindenféleképp próbáld meg az eredeti karburátorral és állítgasd a karburátort, az legyen a cél, hogy a gyertya színe barnás legyen. Ha ez nem sikerül (se a mostani se az eredeti karburátorával akkor gondolnám azt, hogy a kuplung oldali szimering a ludas. Természetesen ez csak akkor helytálló ha a gyújtás is jó.......
2020. nov. 29. 16:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Nem tudom mit állítgattam de egyik napról a másikra jobb a motor. Nagyon szépen megy. Már csak be kell járatni.
2020. nov. 30. 15:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor a karburátor nem volt jól beállítva!

Örülök neki! Hajrá!

2020. nov. 30. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!