Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 20 éves autót vennétek napi...

20 éves autót vennétek napi használatra? 50km/nap

Figyelt kérdés
2020. nov. 26. 19:47
1 2
 11/18 D. Brasco ***** válasza:
81%

Es akkor mi van ha 20éves technika?!Igen benne van a pakliban hogy korából adódóan valami beszarik benne....de javaslom nézd meg a statisztikákat hogy milyen markaju milyen idős autok vezetik a megbizhatatlansagi toplistát....meg főleg milyen tipusu hibaval.

Egy 20eves kisautón amúgy sem nagyon van olyan dolog ami be tudna szarni,főleg nem olyan ami miatt mozgaskeptelen lenne.

2020. nov. 26. 21:53
 12/18 anonim ***** válasza:
61%
D. Brasco autóját javaslom.
2020. nov. 27. 00:46
 13/18 anonim ***** válasza:
56%
Szaladgálosnak teljesen jo lehet.
2020. nov. 27. 01:46
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

"Egy 20eves kisautón amúgy sem nagyon van olyan dolog ami be tudna szarni..."

Félreérted. Szerintem nem írt senki olyat, hogy egy 20 éves technika a megbízhatatlanság szinonimája lenne.

Ha előkerülne valami raktárból egy ottfelejtett 0 km-es 20 éves szalonautó, akkor sem szívesen kellene. Nem azért mert attól félek, hogy elromlik.

Hogy érzékeltessem: Ha előveszem a fiókból a 20 éves Nokia 3210-esemet, még ma is működne. Nem romlott el. Csak tölteni kellene, legrosszabb esetben egy akksit cserélni és telefonálásra ma is megbízhatóan tökéletesen alkalmas lenne. Na most: Hányan használnak manapság ilyen telefont?!

Másik példa: Akik ma nem a régi képcsöves "doboz"-tv-t nézik, ugye nem vagy olyan naív, hogy azt gondolod, mind csak azért cserélték le lapos-tv-re mert a régi mindig elromlott és javíttatni kellett?!

"Gratulálok. :) Játjon mindenki Euro6al nem?"

Volt már évekkel ezelőtt is szmogriadó, amikor az Euro4-nél régebbi járművek forgalmát korlátozták. A jövőben ugye teljességgel kizárt, hogy hasonló, esetleg még szigorúbb korlátozások előforduljanak? Ha lesznek is, akkor az Euro6-tal kezdik, az Euro3 nem zavar senkit, ugye? Ezért a jövőre nézve semmi értelme a jobb kibocsájtású autóra törekedni, ha egy mód van rá...?

Járjon mindenki Euro0-val, hiszen ezek szerint akkor mindenki boldog és az a "legjobb". Járjál csak nyugodtan két sarokra is autóval. Nehogy már annyit gyalogolj! A szemetet nehogy már szelektíven gyűjtsd! Mit képzelnek itt egyesek, a te időd, energiád ingyen van?! És még büszke is vagy rá, kioktatóan fröcsögsz hogy mekkora hülye akinek szempont az autó kibocsájtása. Elképesztő milyen emberek vannak, sajnos ezért tartunk itt. :( No comment...

2020. nov. 27. 08:13
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Nyilván függ a típustól és az állapotától is. Például lehet, hogy egy 20 éves Reanultot nem mernék megvenni az előítéletek miatt. Nekem egy 17 éves golfom van, teljesen jó állapotban van, nem eszik sokat, és vannak olyan dolgok benne, amik párom 5 éves focusában nincsenek. Illetve viszonylag olcsó is hozzá az alkatrész, ha bármi gond adódna.
2020. nov. 27. 09:24
 16/18 anonim ***** válasza:
84%
Én is úgy vagyok vele, mint a 15-ös. Tavasszal lesz 16 éves az Opelem. Ezt meg merném magamtól venni. Semmi nem volt elspórolva rajta ami a javításokat, karbantartásokat illeti. Olajfogyasztás nincs. Ezen kívül minden benne van, ami nekem kell, minden működik benne, egy mai autót sem érzek űrhajónak hozzá képest. Ezért nem is látom értelmét lecserélni. Gyári ülésfűtés, xenon fényszóró, navigáció, radar, természetesen ESP, oldal- és függönylégzsákok, digitklíma, stb...
2020. nov. 27. 09:38
 17/18 anonim ***** válasza:
68%
Én meg egy 22 éves pug 206-ost nem mernék semmi pénzért, semmi szituban bevállalni, de egy sokkal fiatalabbat sem. Állítólag szakszervizek specializálódtak a nyugjeire, annál lejjebb minőségben tényleg csak az Oltcit, Tavria, stb van. Egy kis olvasnivaló: holdkomp.hu Peugeot 206.
2020. nov. 27. 11:52
 18/18 anonim ***** válasza:
57%
Az eredeti kérdésre válaszolva: ha veszel egy 'óccsó' autót döntsd el, hány évig akarod megtartani? Elvileg ha megveszel egy autót illik cserélni a gyertyákat, szűrőket, olajakat, vezérlést, ami nem kis tétel. És akkor még mi van, ha elromlik? Mi van ha beugrik egy húzósabb hiba mondjuk hengerfej gond, kuplungcsere, stb... ? Ha meg akarod tartani 2 évig, akkor vegyél egyet de ha hosszú évekig akarod használni, akkor gondolj rá, hogy jön a tél, a sózás, a rozsda, egyre költségesebb lesz fenntartani. Rövid távon vennék ha már megoldás nincs, de hosszú távon nem érdemes. Én megtartom a 21 éves OPEL-em, napi használatban van. Most rozsda miatt kell rá költenem a következő műszakira, még 5-6 évig tervezem használni, aztán akkorát változik a piac, hogy akkor meg egy elektromost veszek valószinüleg részletre. Akár tetszik akár nem, a politika meg a gyártók abba az irányba tendálnak, 5-6 év múlva az EURO 6-nál rosszabb kocsik szerintem nagyon sok helyről ki lesznek tiltva. A gyártók és az ipar érdeke, hogy mindig új autót vegyél, ezt elérik majd egyre szigorodó szabályozással ha máshogy nem. Tehát ennyi idős autót max 1-2 évre vennék csak. De akkor is fék világitás stb legyen rendben rajta!
2020. nov. 28. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!